Coagulare

Procesul de transformare a sângelui lichid în gel semisolid, urmare a unui sir de reacţii chimice (diferite substraturi şi enzimeplasmatice) ce duc la transformarea unei proteine solubile (fibrinogenul) într-o proteină insolubilă (fibrina) care formează armatura cheagului.

O slaba coagulare conduce la un risc ridicat in producerea de hemoragii si poate fi cauzata de trombopenii (cantitate insuficientă de plachete), de o carenţa în diferiţi factori ai coagulării sau urmare a unei anomalii a vaselor sangvine.

Hipercoagularea cresterea riscului de formare a cheagurilor într-o arteră sau într-o venă, si este cauzata de o creştere a nivelului factorilor de coagulare, de o diminuare a cantităţii de enzime anticoagulante, de o încetinire a fluxului sangvin.

Problemele legate de coagu­lare sunt diagnosticate prin examene ale procesului coagulării sângelui şi prin numărători ale elementelor constitutive ale sangelui ce participa la procesul de coagulare.

Informatiile despre terapiile complementare, plantele medicinale sau remediile naturale, care pot veni in ajutorul bolnavului, nu exclud sau nu inlocuiesc tratamentele medicale, ci le completeaza. S.C. Gandul Media Network S.R.L nu este responsabila pentru aplicarea defectuoasa sau nereusita vreunui tratament. Informatiile de pe site si materialele aferente sunt folosite "asa cum sunt" fara garantii de nici un fel. CSID nu furnizeaza sfaturi medicale similare celor pe care le puteti primi de la medicii care efectueaza consultatia si care vin in contact cu realitatea cazurilor dvs. CSID nu isi propune sa inlocuiasca consultul medical de specialitate, informatia prezentata pe acest site are un caracter informativ.
Vezi toate medicamentele in ordine alfabetica