Chiropractica (chiroterapie)

[chiroterapie]

Chiropractica (numită şi chiroterapie) este utilizată pentru remedierea deficienţelor şi blocajelor legate de sistemele osos, muscular şi nervos.

Are drept scop ajustarea vertebrelor, combaterea blocajelor şi restabilirea echilibrului fiziologic. De asemenea, contribuie la corectarea tulburărilor biomecanice care afectează poziţia corpului, mobilitatea, circulaţia sangvină şi tonusul muscular şi la reducerea durerilor cauzate de o inflamaţie provocată de o mişcare repetată.

Fondatorul chiropracticii este David Palmer care, în 1895, a reuşit să-i redea unei persoane auzul prin corecţia vertebrelor cervicale.

Denumirea tehnicii vine de la cuvântul grecesc chiros (mână). Tehnica reprezintă manipularea articulaţiilor şi vertebrelor cu ajutorul mâinilor ca acestea să poată reveni în spaţiile lor articulare.

Succesul manevrei este anunţat de un zgomot specific denumit cracment, realizat la nivelul acelei articulaţii. Datorită poziţiilor greşite pe care le adoptăm în timpul zilei şi al nopţii, la birou, la volan, articulaţiile se deplasează de la locul lor, apar contracturi musculare care menţin aceste dereglări de la normal şi dacă acestea persistă, după un timp apar posturi vicioase (apar aproape la toată lumea, dar asta nu înseamnă că suntem bolnavi).

Datorită activităţii zilnice, suprasolicitării la efort prelungit, greutăţii excesive, coloana vertebrală se poate tasa şi are nevoie de elongări şi rearanjarea articulaţiilor. Tehnica este folosită şi în devieri şi deformări ale coloanei vertebrale.

Informatiile despre terapiile complementare, plantele medicinale sau remediile naturale, care pot veni in ajutorul bolnavului, nu exclud sau nu inlocuiesc tratamentele medicale, ci le completeaza. S.C. Gandul Media Network S.R.L nu este responsabila pentru aplicarea defectuoasa sau nereusita vreunui tratament. Informatiile de pe site si materialele aferente sunt folosite "asa cum sunt" fara garantii de nici un fel. CSID nu furnizeaza sfaturi medicale similare celor pe care le puteti primi de la medicii care efectueaza consultatia si care vin in contact cu realitatea cazurilor dvs. CSID nu isi propune sa inlocuiasca consultul medical de specialitate, informatia prezentata pe acest site are un caracter informativ.
Vezi toate medicamentele in ordine alfabetica