Carenta afectiva

Absenţa schimburilor afective sau o insuficienţă a acestora, indispensabile constituirii echilibrului şi dezvoltării psihice a individului.

La sugar lipsa de contactul matern sau un sub­stitut matern conduce la o inhibiţie anxioasă, un dezinteres pentru lumea exterioară, anorexie, insomnie, agitaţie, întârziere psihomotorie şi tulburări psihosomatice, numit si sindromul de spitalism. Dacă această lipsa depaseste 3-4 luni, copilul riscă să sufere afectări psihice şi fizice ireversibile.

La adult situaţiile ca doliul, infirmitatea, emigrarea, etc  pot amplifica unele tendinţe la paranoia, pot conduce la introvertire sau la tulburări de caracter care închid individul în singurătate ce pot degenera in  tulburări psihi­atrice acute. La subiectul în vârstă lipsa de schimburi afective accentueaza adesea procesul de senilizare şi poate declanşa reacţii de prăbuşire.

 

Informatiile despre terapiile complementare, plantele medicinale sau remediile naturale, care pot veni in ajutorul bolnavului, nu exclud sau nu inlocuiesc tratamentele medicale, ci le completeaza. S.C. Gandul Media Network S.R.L nu este responsabila pentru aplicarea defectuoasa sau nereusita vreunui tratament. Informatiile de pe site si materialele aferente sunt folosite "asa cum sunt" fara garantii de nici un fel. CSID nu furnizeaza sfaturi medicale similare celor pe care le puteti primi de la medicii care efectueaza consultatia si care vin in contact cu realitatea cazurilor dvs. CSID nu isi propune sa inlocuiasca consultul medical de specialitate, informatia prezentata pe acest site are un caracter informativ.
Vezi toate medicamentele in ordine alfabetica