Cardiomegalie

Creşterea în volum a inimii.

Dilatarea unei sau mai multor cavitati ale inimii poate fi cauzata : de o boală a muşchiului cardiac, o proastă funcţionare valvulară sau un defect de irigare a muşchiului cardiac (cardiopatie ischemică).

Efuziunile pericardice, acumulării de lichid în interiorul pericardului (învelişul inimii) este o alta cauza a cresterii in volum a inimii. Lichidul poate fi de tip serofibrinos, serohematic sau doar din sânge, în funcţie de cauza sa.

Hipertrofia miocardica (îngroşarea muşchiului cardiac la nivelul unuia sau ambelor ventricule) poate fi cauzata de prezenţa unui obstacol al ejecţiei sangvine a inimii sau existenţa unei boli a muşchiului cardiac (cardiopatie hipertrofică).

Tratamentul unei cardiomegalii este cel al cauzei sale, atunci când ea este curabilă.

 

Informatiile despre terapiile complementare, plantele medicinale sau remediile naturale, care pot veni in ajutorul bolnavului, nu exclud sau nu inlocuiesc tratamentele medicale, ci le completeaza. S.C. Gandul Media Network S.R.L nu este responsabila pentru aplicarea defectuoasa sau nereusita vreunui tratament. Informatiile de pe site si materialele aferente sunt folosite "asa cum sunt" fara garantii de nici un fel. CSID nu furnizeaza sfaturi medicale similare celor pe care le puteti primi de la medicii care efectueaza consultatia si care vin in contact cu realitatea cazurilor dvs. CSID nu isi propune sa inlocuiasca consultul medical de specialitate, informatia prezentata pe acest site are un caracter informativ.
Vezi toate medicamentele in ordine alfabetica
Cel mai nou articol Video: