Calorie

Unitate de măsură a energiei eliberate de căldură, utilizată pentru a exprima consumurile şi nece­sităţile energetice ale organismului cat şi valoarea energetică a alimentelor (cantitatea de energie pe care o dezvoltă în corpul uman alimentele în procesul anabolismului).

Numărul de calorii de care avem nevoie zilnic în alimentaţia noastră variază, desigur, în funcţie de sex, vârstă, înălţime, tipul corporal, stilul de viaţă şi starea generală de sănătate.

Caloria, în fizică, este definită ca reprezentând cantitatea de energie necesară pentru a ridica temperatura unui gram de apă, aflată la presiune atmosferică normală, de la 14,5 la 15,5 °C. (iar 1 calorie = 4,1868 Joule).

Informatiile despre terapiile complementare, plantele medicinale sau remediile naturale, care pot veni in ajutorul bolnavului, nu exclud sau nu inlocuiesc tratamentele medicale, ci le completeaza. S.C. Gandul Media Network S.R.L nu este responsabila pentru aplicarea defectuoasa sau nereusita vreunui tratament. Informatiile de pe site si materialele aferente sunt folosite "asa cum sunt" fara garantii de nici un fel. CSID nu furnizeaza sfaturi medicale similare celor pe care le puteti primi de la medicii care efectueaza consultatia si care vin in contact cu realitatea cazurilor dvs. CSID nu isi propune sa inlocuiasca consultul medical de specialitate, informatia prezentata pe acest site are un caracter informativ.
Vezi toate medicamentele in ordine alfabetica