Calorie

Unitate de măsură a energiei eliberate de căldură, utilizată pentru a exprima consumurile şi nece­sităţile energetice ale organismului cat şi valoarea energetică a alimentelor (cantitatea de energie pe care o dezvoltă în corpul uman alimentele în procesul anabolismului).

Numărul de calorii de care avem nevoie zilnic în alimentaţia noastră variază, desigur, în funcţie de sex, vârstă, înălţime, tipul corporal, stilul de viaţă şi starea generală de sănătate.

Caloria, în fizică, este definită ca reprezentând cantitatea de energie necesară pentru a ridica temperatura unui gram de apă, aflată la presiune atmosferică normală, de la 14,5 la 15,5 °C. (iar 1 calorie = 4,1868 Joule).

CSID.ro nu isi propune sa inlocuiasca consultul medical de specialitate, informatia prezentata pe acest site are un caracter informativ. Utilizatorii nu trebuie sa isi fundamenteze actiunile viitoare pe sfaturile furnizate de CSID.ro, pentru ca intotdeauna diagnosticul medical necesita consultarea in persoana a unui medic specialist. Informatiile de pe site si materialele aferente sunt oferite spre folosire "asa cum sunt" fara garantii de nici un fel. Informatia prezentata poate include inacurateti de ordin tehnic sau erori de tastat. Informatiile acestui site va sunt oferite cu buna credinta, din surse apreciate ca fiind de incredere.

Vezi în ordine alfabetică
Cel mai nou articol Video:
Platou de post rapid de făcut și foarte sănătos