Boală psihosomatică

Complex de manifestări ce se concretizează într-o boală prin transformarea unei probleme psihologice, a uneor stări comflictuale prelungite, într-o dereglare a unui organ sau sistem. Astfel, o seamă de afecţiuni precum ulcere gastrice, hipertiroidie, impotenţă, enurezie, diabet, coliotă, colon iritabil, crize de astm, manifestări dermatologice tip alergie sau eczemă, aritmii cardiace sunt, de fapt, expresia unui dezechilibru al sistemului nervos provocate de stres, conflicte, depresie.

Pacientul tinde să fie considerat ipohondru ca în perioada investigării manifestărior, mai ales la debutul afecţiunilor reclamate.

Tratamentul poate începe ţintit către manifestările organice, dar vindecarea se va face doar cu sprijinul psihologului sau al psihiatrului.

Informatiile despre terapiile complementare, plantele medicinale sau remediile naturale, care pot veni in ajutorul bolnavului, nu exclud sau nu inlocuiesc tratamentele medicale, ci le completeaza. S.C. Gandul Media Network S.R.L nu este responsabila pentru aplicarea defectuoasa sau nereusita vreunui tratament. Informatiile de pe site si materialele aferente sunt folosite "asa cum sunt" fara garantii de nici un fel. CSID nu furnizeaza sfaturi medicale similare celor pe care le puteti primi de la medicii care efectueaza consultatia si care vin in contact cu realitatea cazurilor dvs. CSID nu isi propune sa inlocuiasca consultul medical de specialitate, informatia prezentata pe acest site are un caracter informativ.
Vezi toate medicamentele in ordine alfabetica