Azoospermie

Lipsa totală a spermatozoizilor în sperma recoltată sau ejaculată. Este una din cauzele de infertilitate masculină – altele fiind oligospermia (puţini spermatozoizi) şi astenospermie (spermatozoizi cu mobilitate scăzută)

Cele două forme de azoospermie sunt:

  • azoospermia excretorie, căând spermatozoizii se formează în cantitate şic uc caracteristici normalem dar nu pot fi eliminaţi datorită obstrucţiei canalelor de evacuare (fibrozări, sechele ale unor boli cu transmitere sexuală sau infecţii repetate prost tratate)
  • azoospermia secretorie, când spermatozoizii nu se formează normal la nivelul ţesutului spermatogenic(consecinţa a criptorhidei, a unei inflamaţii la nivel testicular, tratament cu medicamente anticancer sau a unei anomalii genetice) .
Informatiile despre terapiile complementare, plantele medicinale sau remediile naturale, care pot veni in ajutorul bolnavului, nu exclud sau nu inlocuiesc tratamentele medicale, ci le completeaza. SC TITLURI QUALITY S.R.L nu este responsabila pentru aplicarea defectuoasa sau nereusita vreunui tratament. Informatiile de pe site si materialele aferente sunt folosite "asa cum sunt" fara garantii de nici un fel. CSID nu furnizeaza sfaturi medicale similare celor pe care le puteti primi de la medicii care efectueaza consultatia si care vin in contact cu realitatea cazurilor dvs. CSID nu isi propune sa inlocuiasca consultul medical de specialitate, informatia prezentata pe acest site are un caracter informativ.