Artrită

Afecţiune de tip inflamator, de tip acut de cele mai multe, prezentă la nivelul uneia (monoartrită) sau mai multor articulaţii (poli sau oligoartrită). Artrita care persistă mai mult de 3-4 luni intră în stadiul de boală cronică. Caracteristica artritei este durerea ce apare noaptea, uneori atât de puternice sau supărătoare încât  pot trezi pacientul. Ziua nu poate \ncepe decât după nisştemişcări de „încălzire”, de mişcări ce pronesc de la maplitudine redusă până la cea funcţională. La nivelul pielii se poate observa înroşire sau cianozare, edem, umflaturi datorate acumulării de lichid intraarticular. Acest lichid, odată extras prin puncţie oferă informaţii despre compoziţie şi, de multe ori, despre cauză (micorobi – artrită septciă, cristale de acid uric, cristale de pirofosfat de calciu, artrită aseptică din reumatismul articular acut, poliartrita reumatoidă, spondilita anchilopoietică, artrite din tabloul anumitor afecţiuni neurologice, etc).

Tratamentul se instituie după stabilirea diagnosticului etiologic. De mult eori, tratamentul medicamentos este însoţit de tratament fizioterapeutic, repaus, mobilizarea zonei articulaţiilor afectate, intervenţei chirurgicală de corectare sau artroplastie.

Informatiile despre terapiile complementare, plantele medicinale sau remediile naturale, care pot veni in ajutorul bolnavului, nu exclud sau nu inlocuiesc tratamentele medicale, ci le completeaza. S.C. Gandul Media Network S.R.L nu este responsabila pentru aplicarea defectuoasa sau nereusita vreunui tratament. Informatiile de pe site si materialele aferente sunt folosite "asa cum sunt" fara garantii de nici un fel. CSID nu furnizeaza sfaturi medicale similare celor pe care le puteti primi de la medicii care efectueaza consultatia si care vin in contact cu realitatea cazurilor dvs. CSID nu isi propune sa inlocuiasca consultul medical de specialitate, informatia prezentata pe acest site are un caracter informativ.
Vezi toate medicamentele in ordine alfabetica