Antidiuretic

Substanţă tip hormon, secretată de neurohipofiză, a cărei acţiune în organism este de a reduce eliminarea de lichide prin creşterea absorbţiei apei (vasopresină).  Excesul acestui hormon duce la pariţia diabetului insipid, caracterizat de ingestie de mari cantităţi de apă şi eliminări mari de urină. Scăderea cantităţii de hormon duce la reducerea concentraţiei de sodiu sanguin, consecutiv reducându-se şi eliminarea de urină.

CSID.ro nu isi propune sa inlocuiasca consultul medical de specialitate, informatia prezentata pe acest site are un caracter informativ. Utilizatorii nu trebuie sa isi fundamenteze actiunile viitoare pe sfaturile furnizate de CSID.ro, pentru ca intotdeauna diagnosticul medical necesita consultarea in persoana a unui medic specialist. Informatiile de pe site si materialele aferente sunt oferite spre folosire "asa cum sunt" fara garantii de nici un fel. Informatia prezentata poate include inacurateti de ordin tehnic sau erori de tastat. Informatiile acestui site va sunt oferite cu buna credinta, din surse apreciate ca fiind de incredere.

Mirela Gruia
Absolventă a facultăţii de medicină Carol Davila din Bucureşti, iar apoi cu un masterat in jurnalism si comunicare a lucrat în marketing şi PR şi are peste 10 ani de experienţă în presa scrisă.
citește mai mult
Vezi Termeni medicali în ordine alfabetică
Cel mai nou articol Video:
Totul despre stereotaxie: „Nu este dureroasă, nu necesită o anestezie și nici măcar o internare a pacientului”