Antidepresiv

Substanţă medicamentoasă utilizată pentru tratarea pacienţilor cu depresie. Există mai multe categorii de antidepresive, administrarea lor este obligatoriu sa fie insituită numai de către medic. Caile de administrare sunt: orală, injectabilă (în cazuri severe ce necesită tratament rapid şi atunci când pacientul nu mai vrea să coopereze).

Rezultatele apar la un timp de la debutul tratamentului, care este individualizat, iar oprirea lui se face treptat, sub supraveghere medicală.
Unele antidepresive au efecte adverse, de aceea este necesară uneori începerea tratamentului în cadrul spitalizării, pentru a evita incidentele sau complicaţiile.

Informatiile despre terapiile complementare, plantele medicinale sau remediile naturale, care pot veni in ajutorul bolnavului, nu exclud sau nu inlocuiesc tratamentele medicale, ci le completeaza. S.C. Gandul Media Network S.R.L nu este responsabila pentru aplicarea defectuoasa sau nereusita vreunui tratament. Informatiile de pe site si materialele aferente sunt folosite "asa cum sunt" fara garantii de nici un fel. CSID nu furnizeaza sfaturi medicale similare celor pe care le puteti primi de la medicii care efectueaza consultatia si care vin in contact cu realitatea cazurilor dvs. CSID nu isi propune sa inlocuiasca consultul medical de specialitate, informatia prezentata pe acest site are un caracter informativ.
Vezi toate medicamentele in ordine alfabetica