Anevrism arterial

Dilatarea patologică a unei artere, localizat sau pe o zonă mai întinsă.

Principalele cauze de apariţie a unui anevrism sunt: o boală inflamatorie, o anomalie congenitală, acumularea de colesterol cu fromare de aterom şi creşterea lui în volum. Anevrismul nu atrage atenţia decât în cazul în care deranjează organe sau ţesuturi învecinate, se rupe sau determină formarea unui tromb din care se poate desprinde apoi un embol.

Un diagnostic rapid poate obţine prin observarea semnelor de suprafaţă, când dilatarea este vizibilă, prin ecografie, ecografie Doppler, RMN, ateriografie cerebrală.

În general, odată diagnosticat, un anevrism este tratat prin intervenţie chirurgicală, urmărindu-se de fapt prevenirea complicaţiilor. Dacă nu se ia decizia de operare, un anevrism trebuie supravegheat periodic, iar tulburările tip hipercolesterolemie sau hipertensiune arterială tratate corespunzător.

Informatiile despre terapiile complementare, plantele medicinale sau remediile naturale, care pot veni in ajutorul bolnavului, nu exclud sau nu inlocuiesc tratamentele medicale, ci le completeaza. SC TITLURI QUALITY S.R.L nu este responsabila pentru aplicarea defectuoasa sau nereusita vreunui tratament. Informatiile de pe site si materialele aferente sunt folosite "asa cum sunt" fara garantii de nici un fel. CSID nu furnizeaza sfaturi medicale similare celor pe care le puteti primi de la medicii care efectueaza consultatia si care vin in contact cu realitatea cazurilor dvs. CSID nu isi propune sa inlocuiasca consultul medical de specialitate, informatia prezentata pe acest site are un caracter informativ.