Anafilaxie

Manifestare a unei stări de sensibilizare a organismului când îi este adminstrată o cantitate mică dintr-o substanţă care i-a produs anterior o alergie, organismul reacţionând violent la aceasta reintroducere.

Simptomele unei alergii sunt reprezentate de: înroşirea pielii, mâncărimi, umflarea feţei mergând până la edemaţierea mucoasei căilor respiratorii superioare. Reacţia de tip şoc anafilactic este cea mai gravă şi este determinată de reacţia alergică acută, ce poate fi uneori mortală.

Poate fi evitată prin ocolirea alergenului sau, dacă este posibil, printr-un tratament de desensibilizare.

CSID.ro nu isi propune sa inlocuiasca consultul medical de specialitate, informatia prezentata pe acest site are un caracter informativ. Utilizatorii nu trebuie sa isi fundamenteze actiunile viitoare pe sfaturile furnizate de CSID.ro, pentru ca intotdeauna diagnosticul medical necesita consultarea in persoana a unui medic specialist. Informatiile de pe site si materialele aferente sunt oferite spre folosire "asa cum sunt" fara garantii de nici un fel. Informatia prezentata poate include inacurateti de ordin tehnic sau erori de tastat. Informatiile acestui site va sunt oferite cu buna credinta, din surse apreciate ca fiind de incredere.

Mirela Gruia
Mirela Gruia

Absolventă a facultăţii de medicină Carol Davila din Bucureşti, iar apoi cu un masterat in jurnalism si comunicare a lucrat în marketing şi PR şi are peste 10 ani de experienţă în presa scrisă.

citește mai mult
Vezi Termeni medicali în ordine alfabetică
Cel mai nou articol Video:
Horoscop februarie 2023. Zodia determinată să facă o diferență!