Anafilaxie

Manifestare a unei stări de sensibilizare a organismului când îi este adminstrată o cantitate mică dintr-o substanţă care i-a produs anterior o alergie, organismul reacţionând violent la aceasta reintroducere.

Simptomele unei alergii sunt reprezentate de: înroşirea pielii, mâncărimi, umflarea feţei mergând până la edemaţierea mucoasei căilor respiratorii superioare. Reacţia de tip şoc anafilactic este cea mai gravă şi este determinată de reacţia alergică acută, ce poate fi uneori mortală.

Poate fi evitată prin ocolirea alergenului sau, dacă este posibil, printr-un tratament de desensibilizare.

Informatiile despre terapiile complementare, plantele medicinale sau remediile naturale, care pot veni in ajutorul bolnavului, nu exclud sau nu inlocuiesc tratamentele medicale, ci le completeaza. S.C. Gandul Media Network S.R.L nu este responsabila pentru aplicarea defectuoasa sau nereusita vreunui tratament. Informatiile de pe site si materialele aferente sunt folosite "asa cum sunt" fara garantii de nici un fel. CSID nu furnizeaza sfaturi medicale similare celor pe care le puteti primi de la medicii care efectueaza consultatia si care vin in contact cu realitatea cazurilor dvs. CSID nu isi propune sa inlocuiasca consultul medical de specialitate, informatia prezentata pe acest site are un caracter informativ.
Vezi toate medicamentele in ordine alfabetica