Amnezie

Pierderea parţială sau totală a memoriei.

Apare în cazul unui traumatism puternic, lezarea centrilor nervoşi ai memeoriei în acdrul unui accident cerebral sau a unei tumori, infecţii cerebrale, degenerescenţe, hemoragii, sau chiar în stadii mai avansate de alcoolism, prin deficit de vitamina B1 (sindrom Korsakov).

Amneziile apar şi în urma unui episod de epilepsie, boli psihiatrice, emoţii foarte puternice. Unele medicamente de tip benzodiazepine au acest efect advers sau dacă sunt administrate neconform indicaţiilor pot duce la diferite tipuri de amnezie.

Se tratează în principal cu ajutorul şedinţelor de terapie la psiholog sau cu anumite medicamente ce pot stimula memoria şi circulaţia cerebrală.

Informatiile despre terapiile complementare, plantele medicinale sau remediile naturale, care pot veni in ajutorul bolnavului, nu exclud sau nu inlocuiesc tratamentele medicale, ci le completeaza. S.C. Gandul Media Network S.R.L nu este responsabila pentru aplicarea defectuoasa sau nereusita vreunui tratament. Informatiile de pe site si materialele aferente sunt folosite "asa cum sunt" fara garantii de nici un fel. CSID nu furnizeaza sfaturi medicale similare celor pe care le puteti primi de la medicii care efectueaza consultatia si care vin in contact cu realitatea cazurilor dvs. CSID nu isi propune sa inlocuiasca consultul medical de specialitate, informatia prezentata pe acest site are un caracter informativ.
Vezi toate medicamentele in ordine alfabetica