Amiotrofie

Scădera volumului a unui muşchi sau grup de muşchi striaţi. Reducerea volumului muscular se datorează scăderii fibrelor contractile şi este însoţită de scăderea funcţionalităţii.

Cauza poate fi: afectarea fibrelor contractile – amiotrofie miogenă, afectarea terminaţiilor nervoase ale muşchiului sau o leziune la nivelul sistemului nervos central – amiotrofie neurogenă. Mai poate apărea în contextul unor boli ce imobilizează pacientul mult timp aproape imobil, la pat.

Informatiile despre terapiile complementare, plantele medicinale sau remediile naturale, care pot veni in ajutorul bolnavului, nu exclud sau nu inlocuiesc tratamentele medicale, ci le completeaza. S.C. Gandul Media Network S.R.L nu este responsabila pentru aplicarea defectuoasa sau nereusita vreunui tratament. Informatiile de pe site si materialele aferente sunt folosite "asa cum sunt" fara garantii de nici un fel. CSID nu furnizeaza sfaturi medicale similare celor pe care le puteti primi de la medicii care efectueaza consultatia si care vin in contact cu realitatea cazurilor dvs. CSID nu isi propune sa inlocuiasca consultul medical de specialitate, informatia prezentata pe acest site are un caracter informativ.
Vezi toate medicamentele in ordine alfabetica