Amenoree

Tulburare a ciclului lunar feminin în sensul absenţei fluxului menstrual. În funcţie de momentul apariţiei, amenoreea poate fi:

  • Primară – nu apare în perioada considerată normală, a pubertăţii; cazua poate fi endocrină sau anatomică;
  • Secundară – abseţa pentru mai mult de trei luni a fluxului menstrual, la femeia matură, cu ciclu normal până la atunci; dintre cauze, cele mai frecvente sunt sarcina, tulburări hormonale, menopauză, histerectomie, denutriţie sau poate fi şi unul din semnele unei anorexii, până atunci nu tocmai evidente din punct de vedere al aspectului fizic.
Informatiile despre terapiile complementare, plantele medicinale sau remediile naturale, care pot veni in ajutorul bolnavului, nu exclud sau nu inlocuiesc tratamentele medicale, ci le completeaza. SC TITLURI QUALITY S.R.L nu este responsabila pentru aplicarea defectuoasa sau nereusita vreunui tratament. Informatiile de pe site si materialele aferente sunt folosite "asa cum sunt" fara garantii de nici un fel. CSID nu furnizeaza sfaturi medicale similare celor pe care le puteti primi de la medicii care efectueaza consultatia si care vin in contact cu realitatea cazurilor dvs. CSID nu isi propune sa inlocuiasca consultul medical de specialitate, informatia prezentata pe acest site are un caracter informativ.