Amenoree

Tulburare a ciclului lunar feminin în sensul absenţei fluxului menstrual. În funcţie de momentul apariţiei, amenoreea poate fi:

  • Primară – nu apare în perioada considerată normală, a pubertăţii; cazua poate fi endocrină sau anatomică;
  • Secundară – abseţa pentru mai mult de trei luni a fluxului menstrual, la femeia matură, cu ciclu normal până la atunci; dintre cauze, cele mai frecvente sunt sarcina, tulburări hormonale, menopauză, histerectomie, denutriţie sau poate fi şi unul din semnele unei anorexii, până atunci nu tocmai evidente din punct de vedere al aspectului fizic.

CSID.ro nu isi propune sa inlocuiasca consultul medical de specialitate, informatia prezentata pe acest site are un caracter informativ. Utilizatorii nu trebuie sa isi fundamenteze actiunile viitoare pe sfaturile furnizate de CSID.ro, pentru ca intotdeauna diagnosticul medical necesita consultarea in persoana a unui medic specialist. Informatiile de pe site si materialele aferente sunt oferite spre folosire "asa cum sunt" fara garantii de nici un fel. Informatia prezentata poate include inacurateti de ordin tehnic sau erori de tastat. Informatiile acestui site va sunt oferite cu buna credinta, din surse apreciate ca fiind de incredere.

Vezi în ordine alfabetică
Cel mai nou articol Video:
Totul despre bypass gastric, operația care tratează obezitatea