Alergen

Molecule sau substanţe care pot determina apariţia unei reacţii alergice. Aceste substanţe pot ajunge în organism pe cale aeriană – plămâni – aşa cum sunt polenul, praful, scamele, păr de animale, fulgi, pulberi industriale.

Uneori sunt ingerate – anumite condimente, fruncte precum capşunile, brânza, ouăle, nucile, alunele, roşiile, ciocolata, alcoolul, fructele de mare.

Există şi substanţe alergene care ajung în organism fiind absorbite prin piele, sau organismul poate lua contact cu ele ca toxine microbiene sau ale unor paraziţi.

CSID.ro nu isi propune sa inlocuiasca consultul medical de specialitate, informatia prezentata pe acest site are un caracter informativ. Utilizatorii nu trebuie sa isi fundamenteze actiunile viitoare pe sfaturile furnizate de CSID.ro, pentru ca intotdeauna diagnosticul medical necesita consultarea in persoana a unui medic specialist. Informatiile de pe site si materialele aferente sunt oferite spre folosire "asa cum sunt" fara garantii de nici un fel. Informatia prezentata poate include inacurateti de ordin tehnic sau erori de tastat. Informatiile acestui site va sunt oferite cu buna credinta, din surse apreciate ca fiind de incredere.

Vezi în ordine alfabetică
Cel mai nou articol Video:
Totul despre bypass gastric, operația care tratează obezitatea