Alergen

Molecule sau substanţe care pot determina apariţia unei reacţii alergice. Aceste substanţe pot ajunge în organism pe cale aeriană – plămâni – aşa cum sunt polenul, praful, scamele, păr de animale, fulgi, pulberi industriale.

Uneori sunt ingerate – anumite condimente, fruncte precum capşunile, brânza, ouăle, nucile, alunele, roşiile, ciocolata, alcoolul, fructele de mare.

Există şi substanţe alergene care ajung în organism fiind absorbite prin piele, sau organismul poate lua contact cu ele ca toxine microbiene sau ale unor paraziţi.

Informatiile despre terapiile complementare, plantele medicinale sau remediile naturale, care pot veni in ajutorul bolnavului, nu exclud sau nu inlocuiesc tratamentele medicale, ci le completeaza. S.C. Gandul Media Network S.R.L nu este responsabila pentru aplicarea defectuoasa sau nereusita vreunui tratament. Informatiile de pe site si materialele aferente sunt folosite "asa cum sunt" fara garantii de nici un fel. CSID nu furnizeaza sfaturi medicale similare celor pe care le puteti primi de la medicii care efectueaza consultatia si care vin in contact cu realitatea cazurilor dvs. CSID nu isi propune sa inlocuiasca consultul medical de specialitate, informatia prezentata pe acest site are un caracter informativ.
Vezi toate medicamentele in ordine alfabetica