Albumină

Substanţă organică din grupul proteinelor, care se dizolvă în apă, prezentă în sângele uman. În organism este sintetizată în ficat, fiind componeneta care ocupă 55% din proteinele sanguine.

Scăderea cantităţii de albumină – hipoalbuminemie – reprezintă semn de carenţă de proteine, tulburări de sinteză hepatică, consecinţă a unor tulburări digestive cu vărsături sau absorbţie intensitnală deficitară.

De asemenea apare în stadii mai grave ale cirozei.

Creşterea cantităţii de albumină – hiperalbuminemie – în sânge este mai rar întâlnită.
 

CSID.ro nu isi propune sa inlocuiasca consultul medical de specialitate, informatia prezentata pe acest site are un caracter informativ. Utilizatorii nu trebuie sa isi fundamenteze actiunile viitoare pe sfaturile furnizate de CSID.ro, pentru ca intotdeauna diagnosticul medical necesita consultarea in persoana a unui medic specialist. Informatiile de pe site si materialele aferente sunt oferite spre folosire "asa cum sunt" fara garantii de nici un fel. Informatia prezentata poate include inacurateti de ordin tehnic sau erori de tastat. Informatiile acestui site va sunt oferite cu buna credinta, din surse apreciate ca fiind de incredere.

Mirela Gruia
Mirela Gruia

Absolventă a facultăţii de medicină Carol Davila din Bucureşti, iar apoi cu un masterat in jurnalism si comunicare a lucrat în marketing şi PR şi are peste 10 ani de experienţă în presa scrisă.

citește mai mult
Vezi Termeni medicali în ordine alfabetică
Cel mai nou articol Video:
Terapia prin artă – beneficii pentru trup și suflet (P)