Aerator transtimpanic

Dispozitiv fixat pe membrana timpanului pentru a permite drenajul urechii medii către urechea externă. Se mai numeşte şi dren transtimpanic. A apărut ca o necesitate pentru completarea tratamentului la copiii la care au apărut semne de surditate de transmisie ca urmare a deselor infecţii ale urechii medii (otite seroase, otite acute).

Dispozitivul asigură eliminarea secreţiilor din urechea medie, deci eliberarea timpanului de presiunea suplimentară şi modificarea densităţii mediului, ce îngreuiază transmiterea sunetelor catre structurile urechii medii. Fixarea aeratorului transtimpanic se face printr-ointervenţie sub anestezie generală.

Nu este un tratament de durată, de obicei este lăsat timp de câteva luni , maxim un an, după care este îndepărtat, timp în care se continuă tratamentul otitelor până la vindecare şi se urmăreşte împiedicarea recidivelor. Copii au contraindicaţie să meargă la înot în această perioadă, părinţii trbeuie să fie atenţi la igiena locală a urechii externe.
 

Informatiile despre terapiile complementare, plantele medicinale sau remediile naturale, care pot veni in ajutorul bolnavului, nu exclud sau nu inlocuiesc tratamentele medicale, ci le completeaza. SC TITLURI QUALITY S.R.L nu este responsabila pentru aplicarea defectuoasa sau nereusita vreunui tratament. Informatiile de pe site si materialele aferente sunt folosite "asa cum sunt" fara garantii de nici un fel. CSID nu furnizeaza sfaturi medicale similare celor pe care le puteti primi de la medicii care efectueaza consultatia si care vin in contact cu realitatea cazurilor dvs. CSID nu isi propune sa inlocuiasca consultul medical de specialitate, informatia prezentata pe acest site are un caracter informativ.