Aerator transtimpanic

Dispozitiv fixat pe membrana timpanului pentru a permite drenajul urechii medii către urechea externă. Se mai numeşte şi dren transtimpanic. A apărut ca o necesitate pentru completarea tratamentului la copiii la care au apărut semne de surditate de transmisie ca urmare a deselor infecţii ale urechii medii (otite seroase, otite acute).

Dispozitivul asigură eliminarea secreţiilor din urechea medie, deci eliberarea timpanului de presiunea suplimentară şi modificarea densităţii mediului, ce îngreuiază transmiterea sunetelor catre structurile urechii medii. Fixarea aeratorului transtimpanic se face printr-ointervenţie sub anestezie generală.

Nu este un tratament de durată, de obicei este lăsat timp de câteva luni , maxim un an, după care este îndepărtat, timp în care se continuă tratamentul otitelor până la vindecare şi se urmăreşte împiedicarea recidivelor. Copii au contraindicaţie să meargă la înot în această perioadă, părinţii trbeuie să fie atenţi la igiena locală a urechii externe.
 

CSID.ro nu isi propune sa inlocuiasca consultul medical de specialitate, informatia prezentata pe acest site are un caracter informativ. Utilizatorii nu trebuie sa isi fundamenteze actiunile viitoare pe sfaturile furnizate de CSID.ro, pentru ca intotdeauna diagnosticul medical necesita consultarea in persoana a unui medic specialist. Informatiile de pe site si materialele aferente sunt oferite spre folosire "asa cum sunt" fara garantii de nici un fel. Informatia prezentata poate include inacurateti de ordin tehnic sau erori de tastat. Informatiile acestui site va sunt oferite cu buna credinta, din surse apreciate ca fiind de incredere.

Mirela Gruia
Absolventă a facultăţii de medicină Carol Davila din Bucureşti, iar apoi cu un masterat in jurnalism si comunicare a lucrat în marketing şi PR şi are peste 10 ani de experienţă în presa scrisă.
citește mai mult
Vezi Termeni medicali în ordine alfabetică
Cel mai nou articol Video:
Thai Massage, abordarea holistică pentru well-being