Acid dezoxiribonucleic (A.D.N.)

Este unul din cei doi acizi nucleici care au rol fundamental în ereditatea umană, fiind purtatorii informaţiei genetice.

Molecula de A.D.N. are o structură specifică, o moleculă alcătuită din două catene lungi de aminoacizi, două “fire” răsucite în spaţiu după modelul unei spirale continui.  Structura acesta bicatenară are o stabilitate fizică bine asigurată atât pe verticală cât şi pe orizontală prin punţi intercatenare.

Cromozomii sunt componentele din nucleul celulei în care sunt localizate spiralele de A.D.N. Pe fiecare dintre cel două fire se află moleculele, respective informaţiile pe care anumite enzime le folosesc pentru a sintetiza proteinele care vor controla activitatea celulei.

Pe parcursul diviziunii celulare, cele două catene se despart, fiecare unindu-se apoi separate cu o alta corespunzătoare cu cea “separată”, astfel încât la finalul procesului de diviziune rezultă alte două spirale alcătuite fiecare, la rândul ei, din câte două “fire”, indentice cu A.D.N.-ul “mamă”.

Este vorba despre replicarea A.D.N.-ului, deci de transmiterea genetică a informaţiei din celula mamă la celulele fiice.

Informatiile despre terapiile complementare, plantele medicinale sau remediile naturale, care pot veni in ajutorul bolnavului, nu exclud sau nu inlocuiesc tratamentele medicale, ci le completeaza. S.C. Gandul Media Network S.R.L nu este responsabila pentru aplicarea defectuoasa sau nereusita vreunui tratament. Informatiile de pe site si materialele aferente sunt folosite "asa cum sunt" fara garantii de nici un fel. CSID nu furnizeaza sfaturi medicale similare celor pe care le puteti primi de la medicii care efectueaza consultatia si care vin in contact cu realitatea cazurilor dvs. CSID nu isi propune sa inlocuiasca consultul medical de specialitate, informatia prezentata pe acest site are un caracter informativ.
Vezi toate medicamentele in ordine alfabetica