Acarian

Parazit de tip arahnidă, mic (de ordinul fracţiunilor de milimetru si milimetrilor), cu organism simplu (cap, torace şi abdomen nediferenţiate), care parazitează organismul uman. Trăieşte pe piele şi, în general, se hrăneşte cu sângele gazdei. Poate fi purtătorul de germeni ai unor boli grave.

Larva căpuşei şi parazitul care transmite scabia (râia) produc neplăceri cutanate în principal. Dar căpuşa adultă poate transmite arboviroze (febre virale), febra purpurică sau Rickettsioza, febra Q, boala Lyme, borelioze. De asemenea, inhalarea prafului de casă ce conţine acarieni morţi poate declanşa crize de astm la persoanele sensibile sau la cele care suferă de astm bronşic.

Igiena strictă, aerisirea corectă şi folosirea unor materiale textile (lenjeria de pat) ce împiedică dezvoltarea acestora pot intra în măsurile de prevenire a astmului bonşic.

Informatiile despre terapiile complementare, plantele medicinale sau remediile naturale, care pot veni in ajutorul bolnavului, nu exclud sau nu inlocuiesc tratamentele medicale, ci le completeaza. S.C. Gandul Media Network S.R.L nu este responsabila pentru aplicarea defectuoasa sau nereusita vreunui tratament. Informatiile de pe site si materialele aferente sunt folosite "asa cum sunt" fara garantii de nici un fel. CSID nu furnizeaza sfaturi medicale similare celor pe care le puteti primi de la medicii care efectueaza consultatia si care vin in contact cu realitatea cazurilor dvs. CSID nu isi propune sa inlocuiasca consultul medical de specialitate, informatia prezentata pe acest site are un caracter informativ.
Vezi toate medicamentele in ordine alfabetica