Tot ce trebuie să ştii despre moda urbană! GALERIE FOTO

Dacă vorbim despre modă urbană, ne referim la libertate, la îndrăzneala, la afirmarea personalităţii şi a curajului de a face combinaţii vestimentare inedite şi de a purta acele lucruri care te reprezintă.
  • Publicat:
Auzim din ce în ce mai des termenul de modă urbană, dar ce înseamnă cu adevărat această?
 
Moda urbană s-a născut pe stradă, „după blocuri” sau în cartier şi s-a opus încă de la început trend-urilor şi regulilor stricte dictate de designeri. 
 
Moda urbană reprezintă mai mult decât un „curent vestimentar”, ea înseamnă un mod de esprimare a personalităţii, un fel de a arată că deşi te afli într-o mulţime de oameni care mai de care mai grăbiţi, ştii să te evidenţiezi pentru a-ţi sublinia latura originală.
 
Dacă vorbim despre modă urbană, ne referim la libertate, la îndrăzneala, la afirmarea personalităţii şi a curajului de a face combinaţii vestimentare inedite şi de a purta acele lucruri care te reprezintă.
 
Născută în anii ’80 şi continuată în anii ’90, modă ”street style” s-a născut în Seattle şi s-a propagat cu viteză luminii în main-stream, datorită leaderului Nirvana, Kurt Cobain şi a altor rock-staruri ale momentului. Acest look, ce presupunea să adopţi un stil lejer relaxat: o pereche de jeans uzaţi, un tricou, un hanorac, accesorizata cu o şapcă şi o pereche de Vansi a devenit foarte popular când designerul Marc Jacobs a prezentat-o în lumea modei sub formă ”liniei vestimentare grunge”.  

Designerii dau tonul modei, iar trend-urile revin ciclic. După ce sunt prezentate pe catwalk, acestea sunt propagate către oamenii de rând, prin intermediul retailer-ilor şi a instrumentelor de marketing. Practic, prin câteva artificii, un trend poate deveni foarte popular într-un timp record şi poate declanşa o adevărată „isterie” socială. 

Moda urbană s-a născut pe stradă, a fost purtat de oamenii obişnuiţi, apoi a devenit interesanat pentru designeri care au reinterpretat-o şi amplificat-o prin intermediul liderilor de opinie şi al vedetelor, transformanad-o într-un adevărat curent vestimentar!
 
Dar ce înseamnă de fapt acest stil? Interesant este că nu există reguli clare. Scopul este însă de a crea un mix autentic de obiecte vestimentare care să reprezinte starea ta de spirit şi atitudinea pe care vrei să o transmiţi!
Urmărește CSID.ro pe Google News
Recomandare video
Tratamentul personalizat în cancerul de sân