Tendinţe de primăvară din cap până-n picioare!

Pasteluri în tonuri de macarons pe unghii, buze în nuanţe de fructe delicioase, albastru viu pe pleoape şi un ten de porţelan. Cam aşa arată machiajele anotimpului. La prezentarea tendinţelor de primăvară oferite de L’Oreal Paris, Alex Abagiu, make-up artist oficial al brandului ne-a introdus în universul plin de culoare al acestei primăveri.
  • Publicat:

Pasteluri în tonuri de macarons pe unghii, buze în nuanţe de fructe delicioase, albastru viu pe pleoape şi un ten de porţelan. Cam aşa arată machiajele anotimpului.

La prezentarea tendinţelor de primăvară oferite de L’Oreal Paris, Alex Abagiu, make-up artist oficial al brandului ne-a introdus în universul plin de culoare al acestei primăveri.

Ten impecabil

Frumuseţea naturală este un trend major al primăverii. Pentru a avea un ten fără imperfecţiuni trebuie să ştii să realizezi un machiaj care corectează morfologic trăsăturile. Una dintre direcţiile majore este schimbarea şi corectarea trăsăturilor. Pentru a realiza un astfel de machiaj “folosim culori foarte închise pe conturul feţei, deschise pe zona pe care vrem să atragem atenţia (adică lumina) şi medii acolo unde vrem să păstrăm morfologia naturală a feţei”, explică Alex Abagiu. Nu e nou trendul de păstrare a tenului într-un aspect extrem de natural şi de corectare punctuală a micilor imperfecţiuni (fie că e vorba de cearcăne, coşuri sau pete pigmentare. “Pentru a obţine acel aspect de faţă perfectă, păstrăm cromatica naturală a tenului, uneori chiar suprafeţe întregi din ten nemachiate”.

Pop up colours

Auriul este culoarea care dictează sezonul. Pentru ca machiajul cu texturi metalice să fie mai rezistent şi mai vizibil “amestecă fardul cu un tonic sau cu o apă demachiantă, pentru că astfel va adera mai bine pe pleoape şi vei obţine maximul de la pigmentul respective”, recomandă Alex.

Majoritatea pigmenţilor sunt activaţi de texturi lichide şi e o şansă în plus să poţi potenţa culoarea şi nici nu se strâng pe pleoapă. După auriu, albastrul este curentul principal. “Vorbim despre o aplicare monocromatică pe toată pleoapa mobilă, uşor estompată către arcada sprâncenoasă, în diferite game cromatice, dar o singură culoare, nu amestecate”. De la baby blue, albastru intens sau turcoaz, poţi alege orice nuanţă care ţi se pare că te avantajează.

Buze în nuanţe solare

În acest sezon nuanţele de portocaliu, oranj, corai, zmeuriu sunt în top. “Gândiţi-vă la fructe, la culoare zemoasă, foarte vie şi foarte saturată. Gândiţi-vă la rujuri lichide saturate şi, în egală măsură, prezenţa pigmentului mat, simplu, în culori vibrante”, spune make-up artistul Alex Abagiu care ne atrage atenţia la conturul buzelor. El spune că atunci când lucrăm cu rujuri pigmentate e foarte important să avem deja un contur precis aplicat, pentru efectul de decupare a buzelor în contextul feţei. “Rujul trebuie păstrat sub graniţa creionului de contur, nu trebuie aplicat peste”, recomandă Alex.

Unghii naturale

Se poartă manichiura french cu albul ca bază şi linia în tonuri pastelate de macarons (vernil, lavandă sau bej), dar şi polul opus: roşu mat, particule satinate pe zona centrală a unghiei sau grafisme delicioase.

Grafomania

Şi în acest an, adoptaţi liniile grafice precise ce creează machiajul cat eyes, dar şi o variantă spre smokey realizată cu creionul dermatograf. Noua vedetă a sezonului este eyelinerul alb, aplicat în special pe pleoapa mobilă.

Urmărește CSID.ro pe Google News
Bianca Poptean - Psiholog
Am scris peste 10 ani pentru Ce se întâmplă doctore, timp în care am realizat sute de articole, interviuri cu medici și specialiști în diverse domenii, materiale video, conferințe și emisiuni live. Mai mult, sunt mamă a doi băieți minunați care mi-au oferit ocazia să văd lumea prin ...
citește mai mult
Recomandare video
Tratamentul personalizat în cancerul de sân