Oja neon, tendinţa anului!

Scrii la calculator? Foloseşti un smartphone? Conduci o maşină elegantă? Mângâi părul şi pielea cuiva? Atunci, mâinile trebuie să-ţi fie impecabile!
  • Publicat:
Oja neon, tendinţa anului!

Scrii la calculator? Foloseşti un smartphone? Conduci o maşină elegantă? Mângâi părul şi pielea cuiva? Atunci, mâinile trebuie să-ţi fie impecabile! 

Bine, trebuie să fie aşa tot timpul, orice activitate ai desfăşura! Bronzată fiind, m-am gândit să dau puţină culoare mâinilor în luna august! M-am cam răsfăţat coloristic cu roz neon şi am testat pentru prima oară oja semipermanentă!

De oja semipermanentă, m-am cam ferit pentru că soluţia clasică la mine funcţiona de minune. Practic, orice manichiură îmi făcea până acum Alina Cuzuban, nail stylist Melkior, rezista cu brio două săptămâni. Dar la ultima incursiune în salonul Melkior, am pus ochii pe o nuanţă neon din gama lacurilor semipermanente.

Stridentă? Deloc având în vedere că e singurul moment din an când pielea aurie face casă bună cu nuanţele îndrăzneţe. Aşa că Alina a trecut la treabă, iar în tot acest timp, mi-a descris ritualul ojei semipermanente, trendurile în manichiură, dar şi recomandările pentru îngrijirea mâinilor. Iată ce am aflat de la nail stylistul meu preferat!

Etapele aplicării la ojei semipermanente

1.  După efectuarea manichiurii, (tăiat cuticule, scurtat unghii sau dat formă) se degresează unghia. 2. Se aplică o bază transparentă în strat subţire, apoi se introduce mâna în lampă (led, ccfl sau uv) după fiecare strat de oja semipermanentă. 3.Se aplică două straturi de culoare şi uscăm la lampă după fiecare strat. 4. Aplicăm top coat şi după ce se usucă 5.{tergem pelicula lipicioasă cu „finish cleaner”, o soluţie care îndepărtează pelicula lipicioasă fără să afecteze luciul final al unghiei. 6. Aplicăm ulei de cutile şi masăm, iar la final, răsfăţăm cu un masaj uşor mâinile clientei, cu o cremă fină.

Culorile recomandate

Eu recomand culorile în contrast cu pielea deja bronzată şi trebuie să recunosc că albul deţine primul loc în topul preferinţelor clientelor! Dar şi bronzul mat face parte din solicitările de la salon!

Ritualul de îngrijire acasă

Din punctul meu de vedere, diferă de la o persoană la alta în funcţie de nevoi. La persoanele cu o cuticulă subţire, care se îngrijeşte uşor, ritualul decurge aşa: scurtăm unghiile sau îndreptăm formă acestora prin pilire, (nu recomand pila de metal fiind mai dură), împingem cuticula cu un beţişor de lemn şi aplicăm ulei de cuticule prin masaj uşor. Folosim scrub şi cremă pentru mâini şi unghii pentru piele catifelată. Pentru persoanele a căror cuticulă necesită tăierea, recomand un salon unde se lucrează cu aparatul de pilit şi cleştişorul de cuticule.

www.melkior.ro

Urmărește CSID.ro pe Google News
Recomandare video
Stereotaxia în metastazele cerebrale: „E indicată la pacienții cu un număr limitat de metastaze”
Recomandări: