Galbenul muştar şi fucsia, culorile primăverii 2017 preferate de marile case de modă

Marile case de modă au decis să îndrăznească, să aleagă tonuri nebune de galben sau roz fucsia, ţinute transparente şi tricouri cu mesaje puternice!
  • Publicat:

Prin tradiţie, primăvara se asortează cel mai bine cu pastelurile, cu rochiile dantelate şi diafane, cu puloverele din caşmir şi cu pantofii joşi. În acest sezon însă, marile case de modă au decis să îndrăznească, să aleagă tonuri nebune de galben sau roz fucsia, ţinute transparente, tricouri cu mesaje puternice şi kitten heels. Dacă adăugăm o jachetă cu umeri bine conturaţi sau un trenci reinventat, o cămaşă albă şi o poşetă în miniatură, garderoba de primăvară e gata.


Cuvântul de ordine al colecţiilor din sezonul primăvară-vară 2017 este diversitatea. Poate chiar un strop de haos le defineşte, dat fiind că până şi bibliile pasionatelor de modă din întreaga lume s-au pus greu de acord asupra a ceea ce se poartă.

Vogue SUA a pariat pe uniformele din vechile fabrici, pe salopetele în tonuri diferite de beige, acolo unde Elle a văzut un trend în culoarea kaki.

Vezi în galeria FOTO câteva modele de ţinute propuse de marile case de modă!

Lenjeria intimă la vedere este un trend universal acceptat, doar că Vogue Franţa alege ca desu-urile din dantelă şi piele se fie purtate pe deasupra celorlalte haine, în timp ce în SUA, acelaşi Vogue spune că piesele sunt inspirate de costumele de baie şi sunt de sine stătătoare. Pielea albă ca zăpada îşi dă astfel o primă întâlnire cu iarna.

Totuşi, moda vorbeşte uneori pe înţelesul tuturor, într-o limbă înţeleasă în toate colţurile globului, aşa că rozul şi galbenul sunt universal acceptate ca fiind în tendinţe în această primăvară. Dar nu orice tonuri, nu nuanţe pudrate şi pastelate, ci tonuri tari, îndrăz­neţe. Rozul este mai degrabă fucsia, iar galbenul este parcă bucăţică ruptă de soare.

Fucsia a apărut iniţial pe podiumul Bottega Veneta sub forma unei pelerine de ploaie, apoi şi-a făcut loc chiar şi în colecţia de regulă cuminte a iconicului Hermes, colorând integral o rochie de seară cu fustă din tul. La Balenciaga rochiile fucsia au fost asortate cu colanţi mov, pe când la Valentino a adăugat un strop de îndrăzneală unor rochii diafane.

„Febra galbenă“ a pornit însă de la New York şi colecţiile lui Jason Wu, ale Creatures of Comfort şi Kate Spade, însă s-a răspândit rapid către Europa, luând cu asalt şi podiumurile de la Paris şi Milano.

Tonurile au fost variate, de la nuanţe de muştar, la galben lămâiţă şi tonuri pe care le găseşti vara timpurie în câmpurile cu floarea-soarelui. O rochie din mătase, cu croi lejer şi mâneci lungi, poate fi perfect asortată cu o pereche de încălţări joase şi o pereche de cercei mari, fie ei chiar în tonuri aurii. 

O astfel de ţinută înveseleşte şi o zi ploioasă de primăvară, dar poate face chiar şi soarele să pălească într-o zi senină de mai. E greu de uitat.

„Nebunia“ este temperată de clasicele trenciuri (care vin cu un twist) şi de eterna cămaşă albă care nu se demodează niciodată. Pentru cei care preferă alegerile sigure, dar şi pentru cei care vor să îşi completeze garderoba cu piese care nu se demodează niciodată.

Trenciul este în tonuri clasice de beige, cu materiale care pică uşor pe lângă corp şi îmbrăţişează delicat ţinuta, marcând totodată talia cu cordoane sau catarame mari. Aproape nimic nu mai aminteşte de trench-ul original, o creaţie pentru militari, un mix de haină de iarnă şi pelerină de ploaie, menită să ţină şi de cald, dar şi să protejeze de ploaie. Nicio piesă nu a trecut prin atâtea schimbări de-a lungul timpului.

Audrey Hepburn l-a purtat în „Breakfast at Tiffany’s”, Brigitte Bardot l-a asortat cu smokey eyes în timpul liber, iar Catherine Deneuve, epitomul şicului parizian, l-a popularizat pe platourile de filmare cu o pereche de pantofi cu tocuri mici. Jumătate de secol mai târziu, trench-ul este tot în prim-plan, doar că reinventat. Un croi mai lejer, cu lungimi variabile, aceeaşi culoare.

Pe scurt, sezonul de pri­măvară-vară 2017 are o singură regulă: îndrăzneşte să mix and match. Nu este nimic care să nu se poarte, nimic nu este prea mult. Less is more e deja passé. Acum more is more!

Sursa: DupăAfaceri.ro

Urmărește CSID.ro pe Google News
Recomandare video
Tratamentul personalizat în cancerul de sân