Cum îngrijim tenul şi ne machiem în această vară

Roşu este răpitor atât pe buze, cât şi sub genele de jos. Pentru priviri hipnotizante îndrăzneşte să încerci irizaţiile aurii, fardul bleumarin, împletiturile lejere şi pletele rebele.
  • Publicat:

Ritualul specific verii este acela de menţinere a nivelului de hidratare al pielii cu măşti şi produse care conţin acid hialuronic, zaharuri, acizi de fructe.

De asemenea, produsele pentru zi, cremele şi fardurile trebuie să protejeze împotriva razelor UV, susţin experţii în frumuseţe. Roşu este răpitor atât pe buze, cât şi sub genele de jos.

Pentru priviri hipnotizante îndrăzneşte să încerci irizaţiile aurii, fardul bleumarin, împletiturile lejere şi pletele rebele. 

“În general din cauza căldurii scade şi tonusul pielii motiv pentru care nu trebuie să stăm relaxate, trebuie să îngrijim corect, zilnic, tenul”, atenţionează make-up artistul Mirela Vescan. De ce apar probleme în special în anotimpul torid?

Porii se dilată din cauza căldurii, mai ales dacă tipul de ten are această predispoziţie. Pot apărea iritaţii specifice, disconfort şi un aspect inestetic. De aceea, etapele de îngrijire trebuie respectate cu sfinţenie.

Trebuie avute în vedere etapele clasice – “demachierea ochilor şi a feţei, tonifierea, folosirea serumurilor, aplicarea de cremă specifică şi sigilarea. Seara, după aplicarea serumului, ar fi ideală o mască hidratantă, zilnic dacă este cazul, deoarece pielea este agresată de soare, vânt, radiaţii, radicali liberi”, recomandă Mirela Vescan.

E vară şi e bogăţie la capitolul fructe şi legume, adevăraţi prieteni ai frumuseţii. Fără doar şi poate, măştile cu fructe reîmprospătează tenul. “Măştile făcute în casă din fructe sau diverse legume de sezon sunt foarte bune. Având doar incrediente naturale, vii, acestea ajută mult mai mult tenul decât cele ambalate.

Aplicarea acestor măşti se realizează o dată pe săptămână, după o curăţare corectă a tenului, de preferat seara, înainte de culcare, şi sunt precedate de o cremă hidratantă. A doua zi vom descoperi un ten reîmprospătat, elastic şi strălucitor”, propune make-up artistul Adela Pasc.

În plus, fructele de sezon sunt minunate pentru hidratarea pielii, caisele şi piersicile sunt recunoscute pentru calităţile lor însă, ca truc, trebuie folosită şi coaja. Se face un “shake” din pulpa şi coaja fructului şi se aplică pe ten, zilnic. Cert este că “ritualul de frumuseţe nu are vârstă!”.

“Acesta ia naştere în adolescenţă, când trebuie să avem foarte mare grijă de tenul nostru deoarece este predispus la acnee şi continuă şi după 50 de ani atunci când luptăm împotriva ridurilor şi uneori a petelor. Indiferent de vârstă şi de anotimp, cu atât mai mult în sezonul cald, trebuie să avem grijă ca în cremele de faţă şi în fondurile de ten să existe factor de protecţie cât mai ridicat”, suţine răspicat Adela Pasc.

Razele UVA ajung în atmosferă în cantitate de 20 de ori mai mare decât razele UVB şi pătrund mai adânc în piele acolo unde razele UVB nu ajung.

Filtrul perfect trebuie să protejeze de spectrul luminos, inclusiv de razele UVA, UVB şi parţial de cele infraroşii. În asociere cu filtrele ar fi indicată şi o alimentaţie bogată în vitamina A, beta caroten şi antioxidanţi. Atenţie! 90% dintre riduri sunt rezultatul expunerii la soare, o indică statisticile plus că apar şi schimbări-variaţii de pigment.

Bronzul în sine este semnul unei deteriorări cutanate, pielea are o memorie a tuturor expunerilor la soarte şi în timp pot apărea boli incurabile. Sunt vizate mai mai ales frumuseţile cu pielea deschisă la culoare. “Nu trebuie să ajungem la arsuri solare ca să intervină apariţia ridurilor în urma expunerii fără protecţie.

O cremă cu SPF 50 aplicată înaintea şi în timpul expunerii la soare nu numai că reprezintă o barieră împotriva razelor nocive ale soarelui, dar hidratează epiderma şi îi conferă mai multă forţă în lupta cu razele UV”, întăreşte ideea Adela Pasc. Un spray de faţă face însă minuni.

“Procentul de apariţie a ridurilor este destul de ridicat atunci când pielea este deshidratată, de aceea este bine ca pe perioada verii să purtăm la noi un spray de faţă cu apă termală”, este recomandarea make-up artistului Adriana Hăloiu.

Care ar trebui să fie criteriile pe baza cărora să achiziţionăm un produs de îngrijire, dar un fard, o mascara, rujul de buze etc.? “Produsele de îngrijire-întreţinere a pielii trebuie să fie alese în funcţie de necesităţile tenului în momentul aplicării, în acest caz este vorba despre hidratare şi menţinerea elasticităţii pielii.

Fondul de ten trebuie sa fie fluid, protector, eficient şi rezistent, mascara poate fi waterproof dacă este cazul iar rujul… de sezon. Se poartă roz, roşu, coral, orange. Se ştie şi că noile generaţii de rujuri oferă protecţie maximă”, răspunde inspirat şi în trand Mirela Vescan.
 

Fotografii de: Mihai Dăscălescu
Beauty editor: Andreea Chirilă
Make-up artist: Adriana Hăloiu
Hair stylist: Mihai Cioca
Model: Alina Simota, MyGuys Models
Accesorii & vestimentatie: Parlor by Veronica Zaharia, www.queenboutique.com

 

Urmărește CSID.ro pe Google News
Andreea Chirila
Andreea Chirilă este absolventă a Facultăţii de Filosofie şi a ocupat timp de 8 ani funcţia de editor coodonator al revistei “Ce se întâmplă, doctore?”. De asemenea, Andreea Chirilă s-a ocupat de rubrica de beauty a revistei, prin pictoriale, articole dedicate tendinţelor din make up, ...
citește mai mult
Recomandare video
Totul despre colonoscopie. Dr. Oana Dolofan: „Nu orice pacient poate face colonoscopie”