CSID a încercat: 5 ţinute creative de festival

Am pregătit pentru voi 5 ţinute ideale pentru festival, petreceri şi alte concerte care urmează în zilele de vară.
  • Publicat:
Încă numărăm zilele de vară şi cu această ocazie nu putem ignora festivalurile care sunt în curs de desfăşurare sau concertele şi petrecerile care se anunţă. Pentru fiecare dintre ele imediat ne fuge gândul nu doar la momentul în sine, la distracţia şi astmosfera care ne sunt promise sau la întâlnirea cu artiştii favoriţi, ci şi la ţinutele pe care alegem să le purtăm. Într-o mare de oameni, fiecare dintre noi îşi doreşte să se facă remarcat, să iasă in evidenţă prin piesele vestimentare pe care le poartă şi, de ce nu, să devină o sursă de inspiraţie. În acest sens, noi am fugit într-un atelier de creaţie pentru a pregăti câteva ţinute creative ideale de festival, dar şi pentru a afla ce trebuie să conţină garderoba noastră.
 
Raluca Văleanu, fondator AnTanTe Design, ne-a vorbit despre tendinţele de festival din 2019, dar şi despre conceptul de sustenabilitate care poate fi adoptat de fiecare dintre noi, începând chiar cu garderoba.
 
”Cred că în TOP-ul preferinţelor, cel puţin anul acesta, au fost culorile neon, mai ales cu trendul acesta cu pantalonii de biker, cu bustiere în culori foarte tari, iar pe locul doi este denimul, care cred că este un clasic pentru ţinutele de festival, fie că este sub forma unor pantaloni scurţi sau a unor jachete supradimensionate”, ne explică Raluca.
 
Dacă nu ştii cum să te îmbraci, ia în calcul starea de spirit pe care o ai. Cu siguranţă îţi va alcătui mult mai uşor ţinuta. În plus, Raluca Văleanu ne spune că ”în zona de festival sau de concert nu există o limită şi aici e bucuria fiecăruia de a se exprima prin vestimentaţie exact aşa cum îşi doreşte şi cum se simte”. De asemenea, ne îndeamnă să fim cât mai creativi şi, de ce nu, să ne creăm ţintele chiar în atelier. Astfel vom avea piese vestimentare de tip unicat, iar ţinutele noastre vor fi cu adevărat diferite faţă de ceea ce găsim în mass-market.
 
Nu putem neglija concptul de sustenabilitate despre care se vorbeşte tot mai des în ultimii ani şi care a pătruns uşor-uşor în mai toate industriile, inclusiv în industria modei. Raluca Văleanu ne spune care sunt primii paşi pe care îi putem face pentru a introduce acest concept şi în garderoba noastră.
 
”Cred că este un trend sănătos, mai ales pentru buzunarele fiecăruia. Este important să cumpărăm cu cap, să investim în piese statement care pot fi purtate şi reinterpretate de la an la an şi să lăsăm creativitatea noastră personală să facă o ţinută să iasă în evidenţă combinând ceea ce avem în dulap sau mai achiziţionăm ceva suplimentar şi să completăm într-o ţinută deosebită de la an la an”, ne explică Raluca.
Urmărește CSID.ro pe Google News
Alexandra Necșoiu - Web-Editor
ALEXANDRA NECŞOIU, Web-Editor, [email protected] Este absolventă a Facultăţii de Jurnalism şi Ştiinţele Comunicării şi deţine o diplomă de master în Producţie Multimedia şi Audio-Video. Iubeşte să scrie şi nu se vede făcând altceva, acesta fiind visul ei încă de pe băncile ...
citește mai mult
Recomandări: