Ce culoare să porți pentru a fi perceput drept o persoană de încredere

Dacă vrei să câștigi încrederea celor din jur, cu siguranță dorești să afli care este culoare ce te avantajează într-o astfel de situație. Descoperă ce culoare să porți pentru a spori nivelul de încredere și ce culoare ar trebui să excluzi din garderoba ta!
  • Publicat:
Ce culoare să porți pentru a fi perceput drept o persoană de încredere
Ce culoare să porți pentru ca cei din jur să te perceapă o persoană de încredere? Sursa foto: Pexels

Încrederea este un element de bază pentru orice tip de relație. Acceptarea cuiva în viața ta sau asumarea unui angajament pe termen lung nu se pot întâmpla decât dacă există încredere.

Sspecialiștii sunt de părere că și alegerea hainelor poate schimba felul în care te văd ceilalți. Descoperă culoarea pe care oamenii o asociază cu un nivel ridicat de încredere și află ce culori ar trebui să introduci garderoba pentru ca percepția celor din jurul tău despre tine să fie una pozitivă.

Culoarea pe care o purtăm poate afecta felul în care oamenii ne privesc

De secole, oamenii folosesc moda ca pe un mod unic de a se autoexprima. Nu este vorba doar despre piesele vestimentare pe care alegem să le purtăm, ci și despre culoare. Culoarea hainelor tale servește drept semnal pentru cei din jurul tău.

Culoarea care oferă cea mai mare încredere

Cercetătorii chinezi au explorat influența culorilor asupra percepției încrederii, publicându-și descoperirile în „International Journal of Engineering Research & Technology” (IJERT). Cercetătorii au ales 32 de persoane și le-au pus să evalueze nivelul de încredere pe care l-au simțit față de o figură digitală care purta aceeași piesă vestimentară, dar expusă în culori diferite: roșu, galben, verde, albastru, violet, portocaliu, galben-verde, albastru-verde și albastru-violet. Potrivit studiului, culoarea albastru, urmată de albastru-violet, au fost văzute ca fiind cele care inspiră cea mai multă încredere. Astfel, cei care poartă haine albastre și violet primesc evaluări mai mari de încredere.

Albastru – culoarea asociată cu trăsăturile pozitive

Culoarea albastru este deseori asociată cu cerul, care oferă o senzație de calm și seninătate. Așadar, când oamenii văd alte persoane îmbrăcate în albastru, creierul lor îi asociază cu sentimente pozitive. Sentimentele pozitive, la rândul lor, sporesc nivelul de încredere pe care oamenii îl au unii față de ceilalți.

Poți încerca să porți albastru în momentele importante din viața ta, cum ar fi în timpul unui interviu de angajare. Cu toate acestea, atracția ta naturală față de anumite culori spune de fapt multe despre cine ești cu adevărat. Culorile pe care alegi să le porți reprezintă înclinațiile tale și de cele mai multe ori, alegi inconștient culori care se potrivesc cu personalitatea ta.

Evită culoarea verde

Verdele este considerată culoarea care oferă cel mai mic nivel de încredere. Această nuanță este, în general, asociată cu oameni motivați și ambițioși. Deși s-ar putea să sune ca un lucru bun, este posibil să-i facă pe oamenii din jur să te vadă ca fiind foarte automotivat, ceea ce nu pune întotdeauna cea mai bună bază pentru încredere.

De asemenea, culoarea verde este adesea legată de trăsături mai negative, cum ar fi înșelăciunea, lăcomia, gelozia și invidia. Oamenii consideră verdele o culoare de neîncredere în multe culturi și tradiții.

Descoperă semnificația celorlalte culori chiar aici:

Surse: bestlifeonline.com, venuszine.com, scienceofpeople.com

Urmărește CSID.ro pe Google News
Sarah Mușat
La început de drum, dar cu toate acestea încrezătoare în abilitățile ei, s-a alăturat echipei Ce se întâmplă doctore? în anul 2022. A început acest nou capitol cu entuziasm și cu o mare dorință de a inspira un număr cât mai mare de oameni prin informațiile de cea mai bună calitate ...
citește mai mult
Recomandare video
Tratamentul personalizat în cancerul de sân