Adriana Sabatini: „Visez ca într-o zi să pot desena o colecție inspirată din forme arhitecturale, cu tocuri îndrăznețe…” INTERVIU EXCLUSIV

  • Publicat:

Adriana Sabatini emană atât de multă energie pozitivă încât nu ai cum să nu-i răspunzi la zâmbet cu un alt zâmbet. Starea ei, care vine din interior, se reflectă și în creațiile sale și suntem convinși că ne veți da dreptate odată ce veți parcurge acest interviu exclusiv.

Despre provocările unui business cu încălțăminte, inspirație în crearea produselor și pasiunea pentru frumos, vă lăsăm să aflați chiar de la Adriana, dar nu înainte de a vă invita să îi admirați creațiile în galeria de mai sus.

Adriana Sabatini, drumul spre lansarea unui brand românesc de încălțăminte

CSID: Adriana, de unde pasiunea ta pentru pantofi?

Adriana Sabatini: Cum deja știm, aproape orice femeie adoră pantofii. De multe ori căutam motive sau “evenimente” pentru a putea cumpăra o nouă pereche de pantofi. Astfel, de la câteva perechi de pantofi am ajuns la câteva zeci (n.r. râde). Îi iubesc, îmi sunt dragi și acum cu atât mai mult cu cât îi fac chiar eu. Deși cred că undeva în subconștient mi-a rămas pasiunea de la mama, ea făcea încălțăminte când eu eram un copil.

CSID: De unde îți vine inspirația în crearea produselor?

Adriana Sabatini: Inspirația o găsesc în fiecare clientă care îmi poartă încălțămintea. Uneori o emoție de-a lor mă face să îmi creionez în minte următoarea pereche. Însă, evident că ținem cont și de tendințe, de ce “se cere”. Dar, trebuie să recunosc acum pasiunea mea pentru flori, cred că e deja evidentă! Sunt deja 4 ani de când în fiecare colecție se regăsește “floarea” și sunt sigură că voi continua să remodelez floarea atât cât îmi permite imaginația.

(…) Visez ca într-o zi să pot desena o colecție inspirată din forme arhitecturale, cu tocuri îndrăznețe și cut-uri ale pielii sexy și precise.

CSID: Care sunt principalele provocări ale unui business cu încălțăminte?

Adriana Sabatini: Cred că o problema reală în viitor o să fie forța de muncă! Din păcate, generația actuală nu mai este atrasă de genul acesta de meșteșuguri! Pentru noi este o adevărată provocare, deoarece lucrăm manual fiecare pereche. Dar sperăm că tinerii se vor întoarce către această meserie atât de frumoasă. Real simți că poți crea și fiecare model poate prinde contur în atelierul nostru.

CSID: Cum arată cea mai extravagantă pereche de încălțăminte pe care ai făcut-o?

Adriana Sabatini: Hmm… cea mai extravagantă? Nu știu dacă real am creat ceva extravagant, în adevăratul sens al cuvântului. Dar vă pot spune că la noi în atelier ne jucăm cu detalii prețioase, din mâinile artizanilor noștri ies piese superbe, accesorizate cu pene de struț, cristale sau flori, toate lucrate manual. În tot acest timp ne-am dorit să ne menținem un stil, de aceea mergem pe produse elegante și pline de rafinament.

CSID: Care sunt cele mai importante piese de încălțăminte pe care orice femeie trebuie să le aibă?

Adriana Sabatini: Aici se poate discuta mult mai amplu, deoarece diferă de la o persoană la alta, fie că vorbim de vârstă, de stil, etc… sugestiile se pot schimba automat. Dar haideți să facem un top 5! Așadar, din punctul meu de vedere, fiecare femeie ar trebui să aibă în garderoba sa câteva perechi de pantofi potrivite pentru orice ocazie. Aici voi enumera: un stiletto negru, deoarece este și rămâne un clasic, o pereche de sandale nude, fine și elegante, dar aici putem opta și pentru o varianta de flats pentru momentele din zi în care nu dorim să purtăm tocuri.

(…) Aș alege totodată și o pereche de botine sau cizme (la fel adaptate pentru momentul potrivit). Totuși să nu uitatm de încălțămintea sport. Eu fac parte din aceea categorie de persoane care recomandă pantoful sport, dar ales în contextul potrivit. Plus ceva ce eu personal port destul de rar, dar cu siguranță este un must have: balerinul. Un item atât de versatil și comod.

CSID: Creezi produse pe care clientele tale le îndrăgesc foarte mult. Cum interacționezi cu acestea pentru a descoperi ce anume caută și ce le place, mai exact?

Adriana Sabatini: Iubesc momentele de interacțiune cu clientele mele. Fie că este telefonic, la târguri sau uneori îmi place, dacă îmi permite timpul, să le livrez chiar eu, evident că aici vorbim doar de Timișoara. Sunt zile în care reușesc să mă văd cu miresele la o cafea și acolo punem țara la cale. Sincer sunt momente pe care le prețuiesc foarte mult. Mereu îmi place să pun întrebări, să aflu ce anume le place, ce anume ar schimba. Și așa îmi schițez feedback-uri reale de care țin cont pentru următoarele colecții.

Citește și: Alina Delcaru: „Concurența este o parte naturală a industriei, iar eu o privesc ca pe o oportunitate de a-mi perfecționa continuu abilitățile și de a-mi îmbunătăți serviciile…” INTERVIU EXCLUSIV

Urmărește CSID.ro pe Google News
Alice Moisescu - Web-Editor
Ambițioasă, consecventă și iubitoare de frumos, așa cum se descrie chiar ea, Alice este consultant de imagine. Și dacă în adolescență era fascinată de mănușile sau pălăriile bunicii și se inconjura de reviste precum Vogue, Marie Claire sau Harper’s Bazaar, ei bine... acum Alice este ...
citește mai mult
Recomandare video
Tratamentul personalizat în cancerul de sân