Recapata stralucirea tenului!

Stresul, lipsa somnului si o dieta saraca in elemente nutritive (in special in acizi grasi), sunt factorii care iti fac pielea sa para imbatranita si lipsita de stralucire. Pielea tanara are o luminozitatea aparte pentru ca structura sa este inca sanatoas
  • Publicat:
Recapata stralucirea tenului!
Recapata stralucirea tenului!

Specialistii sunt de parere ca de-a lungul timpului numeroase schimbari au loc la nivelul pielii datorita razelor UV. De aceea trebuie sa te protejezi cat mai bine de aceste raze cu ajutorul cremelor si produselor speciale. In cazul in care colagenul din piele este afectat, lumina nu mai este reflectata la fel de bine si pielea va parea imbatranita.

Cum sa iti faci pielea sa straluceasca
Sfaturile pe care probabil le stii deja sunt cele legate de stilul de viata. Trebuie sa mananci sanatos, din dieta ta nu trebuie sa lipseasca legumele si fructele, trebuie sa bei destula apa in fiecare zi si sa faci exercitii fizice cat mai des. Dar pe langa toate acestea exista si alte sfaturi care te ajuta sa iti recapeti stralucirea pielii.

Expertii sunt de parere ca exfolierea si hidratarea reprezinta elementele cheie. Exfolierea regulata asigura o buna reflectare a luminii pe piele pentru ca indeparteaza stratul de celule moarte care dau un aspect obosit si imbatranit pielii. In afara de asta, daca celule moarte de la suprafata sunt indepartate, crema hidratanta patrunde mai usor in piele. Dupa exfoliere si inainte de a aplica crema, poti folosi un ser intens hidratant sau o masca hidratanta.
Hidratarea

Hidratarea este esentiala pentru o piele sanatoasa. Dar exista si alte mici trucuri care iti pot face tenul sa para mai stralucitor si mai luminos. Din cand in cand aplica o crema hidratanta cu putin autobronzant. Cauta cremele de fata cu vitamina C. Vitamina C este recunoscuta pentru efectele sale extraordinare asupra pielii, in ceea ce priveste luminozitatea. De asemenea, foloseste creme bogate in antioxidanti care te vor proteja de efectele negative ale stresului si poluarii.

Machiajul
Pe langa folosirea produselor de ingrijire care te ajuta sa castigi un plus de luminozitate pentru pielea ta, poti folosi si trucuri de machiaj. Fondurile de ten sau fardurile de obraz cu particule care reflecta lumina sunt o solutie. 

Fardurile de obraz in mai multe nuante te ajuta sa creezi un efect de luminozitate. Combinand diverse nuante poti realiza un machiaj care sa sporeasca luminozitatea si chiar sa mascheze lipsa acesteia. Unele dintre ele pot fi folosite pe intreaga fata, iar altele numai pentru pometi.

Articol exclusiv online

Urmărește CSID.ro pe Google News
Elena Nistor
Elena Nistor este redactor colaborator al site-ului “Ce se întâmplă, doctore?”, articolele sale fiind dedicate sănătăţii şi sexualităţii. Temele pe care le abordează Elena Nistor se bucură de mare succes în rândul celor care îşi doresc să afle informaţii utile în ceea ce priveşte ...
citește mai mult
Cum sa ai picioare sanatoase si frumoase?
Cum sa ai picioare sanatoase si frumoase?
Recomandare video
Totul despre stenoza aortică: „Pacientul poate ajunge chiar și la vârsta de 30 de ani să necesite înlocuire de valvă aortică cu o proteză”