Pregatiri pentru Craciun: Cele mai bune tratamente cosmetice

Nu uita sa-ti ingrijesti pielea si pe perioada iernii!
  • Publicat:
Pregatiri pentru Craciun: Cele mai bune tratamente cosmetice
Pregatiri pentru Craciun: Cele mai bune tratamente cosmetice

Iarna se apropie si, o data cu ea, temperaturile scazute si vantul uscat. Acestea iti afecteaza frumusetea. Protejeaza-te urmand sfaturile noastre:

Exfolierea
Pielea are tendinta de a se usca foarte mult pe timpul iernii. Asa ca ceea ce ai de facut este sa indepartezi proteinele keratinizate si alte deseuri celulare aparute la suprafata epidermei tale. Este esential! In caz contrar, pielea ta va fi aspra si terna.

Peelingurile AHA (pentru care sa folosesc alfahidroxiacizii cum ar fi acidul lactic, glicolic sau acizii din fructe) sunt destul de populare, fiind folosite si pentru a indeparta ridurile fine, zonele uscate ale tenului, diferentele de pigmentatie si acnee. Dar, pentru sezonul rece, ar trebui sa alegi o masca mai blanda, pe baza de fulgi de ovaz. Aceasta va produce mai putine iritatii.

Crema hidratanta
Formulele pe baza de apa se pot evapora, asa ca cea mai buna alegere sunt cremele bazate pe uleiuri. Este adevarat ca cele mai grele, mai dense, mai uleioase, mai grase formule, bazate pe petrol formeaza o bariera consistenta, oclusiva, ce blocheaza caldura corpului, ca si cum ai purta un costum impermeabil din namol.

Dar aceste proprietati de retentie a caldurii nu pot compensa problemele pe care le creeaza, incepand cu blocarea foliculilor. In schimb, orienteaza-te catre produsele naturale, non-oclusive, care ingrijesc, hidrateaza si inmoaie pielea, precum extractele din plante aromatice si uleiurile esentiale amestecate intr-o formula de silicon organic pentru o atingere moale, catifelata.

Ai grija la nasul rosu
Rozaceea, vizibila sub forma imbujorarii sau a rosetii care nu se calmeaza, de obicei, dupa cateva ore, poate fi declansata atat de frigul puternic, cat si de bauturile fierbinti pe care le consumam mai des. Rozaceea este, la baza, o problema vasculara ce poate avea unele cauze mostenite. Persoanele cu pielea deschisa tind sa fie cele mai afectate de aceste simptome care se pot masca sub forma acneei.

Daca pielea ta manifesta o sensibilitate si o inflamare lenta si de lunga durata care se acutizeaza pe timpul iernii, foloseste produse de hidratare ce contin extract din boabe de ovaz, precum si lemn dulce calmant, untisor si catina alba (bogata in acizi grasi Omega 7). Unele tratamente pentru roseata contin si pigmenti de culoare verzuie pentru a contracara inrosirea.

Nu renunta la protectia solara
Poti fi tentata sa sari peste protectia solara pe timpul lunilor geroase de iarna, dar trebuie sa continuam sa ne protejam pielea de UV, chiar si acum, pentru a preveni vatamarea ei. Mai ales iarna este recomandata protectia solara cu substante precum Octinoxate (octil metoxicinamat), Octisalate (octil salicilat) si Oxybenzon.

Hidrateaza-ti buzele
Nu neglija ingrijirea buzelor, care au nevoie de gomaj zilnic (din comert sau facut repede in casa, din tarate si miere) si de aplicarea unei unui balsam bogat in acizi grasi si substante emoliente vegetale. Nu e cel mai bun moment pentru a alege un ruj permanent, mat. Ai nevoie de rujuri grase, hidratante.

Parul tau necesita atentie
Cum firul de par se devitalizeaza iarna, sunt necesare tratamente specifice, un sampon si o masca de par nutritive, precum si de terapii specializate la saloanele de frumusete. Caciulile si sepcile, foarte sic in acest sezon, ne protejeaza impotriva frigului dar, in acelasi timp, stimuleaza transpiratia in exces a scalpului si productia de sebum.

Drept urmare, parul este lipsit de volum, are tendinta de ingrasare rapida la radacina, iar varfurile pot fi uscate si casante. Spalarea frecventa cu un sampon pentru volum si care asigura un echilibru al scalpului te va ajuta sa combati aceasta problema. Ingrijirea varfurilor o data pe saptamana, cu o masca de par, va hidrata parul, ii va reda supletea si rezistenta.

Nu neglija pielea mainilor

Mainile devin aspre si uscate dupa expunerea la frig si vant, mai ales daca nu sunt protejate cu un strat de crema. Alte cauze ale uscaciunii pielii sunt lipsa vitaminei A sau a acidului oleic, continut in uleiurile vegetale, in nuci, alune si diverse alte seminte.

Un inamic al mainilor catifelate este si sapunul lichid, care, desi igienic, este foarte agresiv si usuca pielea. De mare folos sunt cremele sau mastile de maini, pe baza de glicerina, lanolina, ulei de sunatoare sau macadamia, cu puternic efect emolient si calmant.

Beneficiile masajului
Pe langa preparatele cosmetice care te ajuta sa lupti impotriva efectelor neplacute ale sezonului rece, ai nevoie de masaj. Fie ca e destinat revigorarii tenului sau relaxarii trupului, masajul din timpul iernii combate o multime de probleme, de la cele legate de circulatia limfatica pana la stimularea imunitatii.

La cabinetele specializare, se pot face masaje personalizate, extrem de eficiente. Dar nu trebuie uitat nici automasajul. Asa ca transforma micul tau ritual de frumusete intr-un veritabil rasfat la spa.

Citeste si Secretele mastilor faciale
Gesturi de iarna

Urmărește CSID.ro pe Google News
Alimentele si matreata
Alimentele si matreata
Recomandare video
Totul despre stenoza aortică: „Pacientul poate ajunge chiar și la vârsta de 30 de ani să necesite înlocuire de valvă aortică cu o proteză”