Sfaturi pentru păr subţire fără volum

  • Publicat:
  • Actualizat:
Sfaturi pentru păr subţire fără volum
Sursa foto: shutterstock

Cum faci să ai un păr cu volum? Ei bine, azi, aceasta este întrebarea. De ce? Pentru că, dacă te uiţi în jur, sunt extrem de multe femei care se plâng de părul fin, subţire.

De părul fără volum, care nu are ţinută. Dar ce presupune un păr în mişcare? În primul rând, să fie viguros. Să fie vaporos.

Ia să vedem: tu ce înţelegi prin volum? De unde începe şi unde se termină această întrebare?

Ei bine, atunci când te vrei posesoarea unui păr cu un volum deosebit, cere sfatul specialistului. Doar el îţi poate spune în mod concret ce se poate face.

Hairstilistul îţi va indica ce tip de păr ai şi, mai ales, cum poţi obţine volumul dorit la tipul tău specific (unic!) de păr.

Hair stylist-ul Ovidiu Cristea recomandă folosirea produselor speciale

În cazul unui păr subţire, Ovidiu Cristea, Design Team Sebastian Professional România, recomandă folosirea produselor speciale care cresc diametrul firului de păr, pregătindu-l pentru volum.

Un exemplu? Spuma de păr pentru volum, precum şi spray-urile care dau volum rădăcinilor părului.

„Combinarea efectelor celor două produse este de mare efect, dar în acelaşi timp şi trucul de uscare este important. Şi anume, se ţine capul aplecat în jos, iar jetul de aer al foehnului trebuie să fie proiectat în sens invers faţă de sensul natural în care creşte firul de păr. În felul acesta se obţine un volum deosebit pentru părul fin. După încălzirea părului cu ajutorul feonului, utilizaţi uscătorul doar pe opţiunea de aer rece”, punctează stilistul.

Atunci când ne gândim la părul cu structură fină, e bine să păstrăm pe lângă noi un produs care conferă părului (graţie cristalelor marine din formulă) o textură aparte – ca şi cum am fi înotat în mare.

Cel de-al doilea produs recomandat de Ovidiu Cristea este cel care are la bază amidon. El prelungeşte distanţa între spălări şi oferă totodată un volum special părului, pentru că amidonul se leagă de particulele de sebum…şi, uite aşa, părul capătă din nou proporții şi textură.

„Daca aveţi un păr fin şi fără volum, recomand evitarea folosirii pieptenilor şi a periilor, deoarece acestea ordonează în mod excesiv firele de păr, iar în felul acesta volumul dispare… Uscarea naturală a părului sau utilizarea feonului cu aer cald şi apoi rece, precum şi utilizarea degetelor care masează uşor rădăcinile după aplicarea produselor, dau de cele mai multe ori rezultate excelente. Tunsorile uşor stratificate pe păr lung conferă acestui tip de păr mai mult volum”, adaugă stilistul.

Citește și: Un păr cu volum în 5 paşi

Urmărește CSID.ro pe Google News
Recomandare video
Totul despre stenoza aortică: „Pacientul poate ajunge chiar și la vârsta de 30 de ani să necesite înlocuire de valvă aortică cu o proteză”