Sonia Ionescu Argint: ”Iubirea ni se vede pe faţă!”

O adevărată sursă de inspiraţie nu doar îţi spune ce să faci, ci oferă propriul exemplu - Sonia Ionescu Argint este mamă, soţie şi are o carieră strălucitoare.
  • Publicat:
Sonia Ionescu Argint: ”Iubirea ni se vede pe faţă!”

O ştim de la emisiunile în limba germană de la TVR, însă de câţiva ani Sonia Ionescu Argint străluceşte în mediul on-line unde cu perseverenţă ne inspiră să fim activi pe toate planurile, să nu mai aşteptăm să ne cadă norocul din cer şi să începem să muncim pentru a obţine rezultatele dorite. Sonia străluceşte şi în viaţa reală. Am stat de vorbă despre copii (este mamă a doi băieţi), sport, mâncare (gătită acasă, desigur) şi modalităţi prin care se poate învăţa chiar şi… limba germană.

CSÎD: Sonia, arăţi extraordinar şi eşti înfloritoare. În opinia mea, în ultimii 2, 3 ani ai întinerit la propriu. Ce se întâmplă?
Sonia Argint Ionescu:
Păi nu asta ni se întâmplă tuturor? Este simplu, practic ceea ce predic. Iar rezultatele trebuie să se vadă atunci când în mod real aplici teoria pe care o împărtăşeşti cu ceilalţi. În plus, am parte de multă iubire şi ştii vorba aia ”iubirea îţi dă aripi şi se vede pe faţa ta”…
CSÎD: Cum începe o zi din viaţa ta?
Sonia Argint Ionescu:
Indiferent de sezon, de cele mai multe ori începe cu dorinţa să mai fi dormit un pic. Aşa-mi place!! Apoi continuă cu cafeaua pregătită de soţul meu, pe care o găsesc rece… dar mi-o încălzesc.

Este important să înţelegi nevoile copiilor tăi

CSÎD: Cum este să fii o mamă atât de tânără cu copii aşa ”mari”?
Sonia Argint Ionescu:
Este la fel ca pentru orice mamă, indiferent de vârstă. Însă desigur că există şi avantaje. De exemplu, înţelegi mai bine necesitatea fiecăruia de a-şi trăi propriile experienţe. Sunt mai relaxată … uneori poate prea relaxată. A, şi este mega cool când copiii îmi spun despre colegii lor că au învăţat ceva nou de pe contul meu de Instagram. Acesta este un super argument atunci când vor sfaturi de la mine.

Nu poate funcţiona fără mişcare
Sonia Ionescu Argint

CSÎD: Care este legătura ta cu sportul?
Sonia Ionescu Argint:
Sportul face parte din viaţa mea, nu vreau şi nu pot fără. Dacă am timp, energie şi chef, fac zilnic ceva: yoga, Pilates, alerg, functional training, squash, tenis… Patinez iarna şi schiez. Şi sunt deschisă să mai învăţ una şi alta. Fac sport cu pasiune dar fără extreme.
 

Gătitul este o sursă incredibilă de creativitate 


CSÎD: Ce ai gătit de curând?
Sonia Ionescu Argint:
În weekend am făcut un cotlet în tigaie, uns cu ulei de măsline, şi condimentat cu sare de Maldon şi ierburi proaspete. Am făcut şi cartofi noi la cuptor, infuzaţi cu unt şi multe ierburi, şi nelipsita salată din frunze de toate felurile. Urmăresc în online site-uri culinare şi chefi de la care mă inspir. E un domeniu care îmi stârneşte curiozitatea, mă pasionează şi sunt constant dornică să învăţ chestii noi.

Niciodată nu e prea târziu să înveţi o limbă străină

CSÎD: Limba germană are mare căutare astăzi. Cât de greu este să înveţi limba germană dacă ai trecut de 30 de ani? Există o perioadă propice învăţării acestei limbi?
 
Sonia Ionescu Argint:
Indiferent de vârsta pe care o ai, nu este niciodată prea târziu ca să înveţi ceva nou. Inclusiv o limbă străină grea. Important este doar să vrei cu adevărat şi să reuşeşti să îţi acorzi timpul şi atenţia necesare pentru această activitate. Pe noi, adulţii, viaţa cu prea multe responsabilităţi şi priorităţi ne încurcă uneori. Perseverenţă dă rezultate. Iar talentul este şi el un factor de luat în seamă.
Dar dacă ne gândim la capacitatea de a face conexiuni neuronale în copilărie şi pentru a dobândi fluiditatea unui vorbitor nativ, este recomandat să înveţi limbi străine în primii zece ani de viaţă.  

Sonia Ionescu Argint

Fotografii – Alexandru Roşianu şi Kathrin Weident

Urmărește CSID.ro pe Google News
Mădălina Drăgoi - Editor
 Senior Editor si Fashion Stylist Acum ceva timp, mă aflam la Atena, la o conferinţă internaţională despre frumuseţe şi industria de profil. În sală erau jurnaliste din toată Europa. Reprezentau în special presa glossy. Multe dintre ele erau parcă scoase din paginile revistelor pentru ...
citește mai mult
Recomandare video
Stereotaxia în metastazele cerebrale: „E indicată la pacienții cu un număr limitat de metastaze”
Recomandări: