Vrei să-ți epilezi părul din nas? Cât este de sănătos

Părul din nas are rolul lui. Înainte de a lua în calcul îndepărtarea lui este important să știi că părul din nas se află acolo cu un motiv.
  • Publicat:
Vrei să-ți epilezi părul din nas? Cât este de sănătos
Vrei să-ți epilezi părul din nas? Cât este de sănătos

Multe persoane aleg să epileze mâinile, picioarele sau chiar linia bikinilor, dar mai sunt cele care aleg să-și epileze chiar și părul din nas, fiind o procedură tot mai cerută, atât în rândul femeilor, cât și al bărbaților. Deși pare tentant, pentru că știm că putem avea o zonă fină, cât este de indicată această procedură?

Vrei să-ți epilezi părul din nas? Iată ce trebui să știi înainte

Este alegerea fiecărei persoane să aleagă dacă să-și îndepărteze părul din anumite zone sau să nu o facă pentru că nu dorește să urmeze ”standardele de frumusețe” impuse de societate.

Părul din nas are rolul lui. Înainte de a lua în calcul îndepărtarea lui este important să știi că părul din nas se află acolo cu un motiv. Mai exact, este extrem de important pentru sistemul respirator, deoarece filtrează aerul atunci când respiri și blochează particulele de mari dimensiuni, impuritățile și implicit microbii. Pe scurt, rolul părului din nas este acela de a oferi protecție respiratorie, iar îndepărtarea acestuia poate duce nu doar la apariția inflamațiilor, mâncărimilor și arsurilor, ci și a iritațiilor la plămâni.

Epilarea părului din nas cu ceară: cât este de sănătoasă?

Este mult mai indicat să tai părul din nas cu ajutorul unei forfecuțe decât să fie îndepărtat cu ceară. Poți folosi o forfecuță de sprâncene sau pentru cuticule pentru a tăia părul vizibil de la baza nărilor. Dacă totuși optezi pentru epilarea cu ceară, asigură-te că te lași pe mâna unui profesionist și nu faci asta acasă.

În primul rând, nasul este prima zonă prin care bacteriile pot pătrunde în corp. Dacă epilarea este incorect făcută, chiar și pielea poate fi afectată și se pot crea răni deschide sau ulcerații care se pot infecta cu bacteriile deja existente în cavitatea nazală. Pe de altă parte, specialiștii știu cum să aplice și să îndepărteze ceara, dar și la ce temperatură trebuie aplicată.

Urmărește CSID.ro pe Google News
Alexandra Necșoiu - Web-Editor
ALEXANDRA NECŞOIU, Web-Editor, [email protected] Este absolventă a Facultăţii de Jurnalism şi Ştiinţele Comunicării şi deţine o diplomă de master în Producţie Multimedia şi Audio-Video. Iubeşte să scrie şi nu se vede făcând altceva, acesta fiind visul ei încă de pe băncile ...
citește mai mult
Recomandare video
Tratamentul personalizat în cancerul de sân