Ingredientul care te scapă garantat de riduri! Cum să arăți la 40 de ani, ca la 20

Vitamina C este un ingredient esențial pentru organism, în special dacă vrei să combați apariția ridurilor.
  • Publicat:
Ingredientul care te scapă garantat de riduri! Cum să arăți la 40 de ani, ca la 20
Foto: profimedia

Apariția ridurilor este perfect normală odată cu înaintarea în vârstă. Vestea bună este că există numeroase modalități prin care putem reduce dezvoltarea lor, iar una dintre cele mai eficiente este cu ajutorul dietei. Înainte de a căuta care sunt alimentele pe care ar trebui să le consumi și pe care să le eviți pentru a reduce ridurile, trebuie să înțelegem cum funcționează acest proces și ce se întâmplă cu pielea noastră, de fapt.

Odată cu înaintarea în vârstă, aspectul întinerit al pielii începe să dispară, iar asta pentru că nivelul de colagen și elastină este în scădere. În plus, radicalii liberi și expunerea la soare, poluare, fumat și alcool contribuie și ei la apariția liniilor fine și a ridurilor. Un alt factor important este dieta, care afectează tonusul pielii. Din fericire, există câțiva pași prin care putem încetini procesul de îmbătrânire, inclusiv folosirea factorului de protecție, renunțarea la fumat și reducerea consumului de alcool.

Există o varietate de alimente care ajută la îmbunătățirea sistemului imunitar și care conțin ingrediente vitale pentru sănătatea pielii. Cele mai bune în acest sens sunt alimentele bogate în vitamina C, care sprijină producția de colagen.

Vitamina C, aliatul ideal împotriva ridurilor

Alimentele bogate în antioxidanți și vitamina C, inclusiv verdețurile și fructele de pădure, cresc producția de colagen și ajută pielea să se regenereze. Colagenul este una dintre cele mai abundente proteine din corpul uman care ajută la menținerea țesutului conjunctiv. Corpul produce colagen în mod natural, iar vitamina C este unul dintre ingredientele care promovează această producție.

Pentru a reduce aspectul ridurilor, poți lua suplimente cu colagen. De-a lungul timpului s-a demonstrat că acestea ajută organismul să producă mai mult colagen și să reducă semnele îmbătrânirii, scriu autorii studiului publicat în Skin Pharmacology and Physiology. Pentru a optimiza capacitatea pielii de a ameliora ridurile, dieta noastră trebuie să fie bogată în vitamina C.

Alimentele bogate în grăsimi sănătoase precum peștele și avocado, reduc răspunsul imunitar al corpului și protejează împotriva radicalilor liberi.

Urmărește CSID.ro pe Google News
Recomandare video
Tratamentul personalizat în cancerul de sân