Vesela de dimineata si pana seara!

Exista mici secrete care te ajuta sa te mentii tot timpul in forma si sa fii mereu vesela. Nu lasa tristetea sa puna stapanire pe viata ta. Iata cateva dintre armele cu care poti lupta impotriva starilor negative:
  • Publicat:
Vesela de dimineata si pana seara!
Vesela de dimineata si pana seara!

Miscare
Daca iti incepi ziua cu cateva exercitii fizice iti vei intensifica metabolismul, vei arde grasimile si te vei simti bine pe tot parcursul zilei. Uita de ore intregi la sala. Chiar si zece minute de alergat pe loc sau cateva exercitii de stretching de doua ori pe zi sunt suficiente pentru a te face sa te simti mai bine.

Mananca mai mult peste!
In timpul cercetarilor asupra depresiei, cercetatorii au descoperit ca mamele care au consumat putin peste in timpul sarcinii au prezentat un risc de doua ori mai mare de a suferi de depresie postnatala, in comparatie cu cele care au mancat mult peste in timpul sarcinii. Alte cercetari au demonstrat ca uleiul de peste ce contine acizi grasi omega 3 actioneaza ca un antidepresiv natural, ajutand la cresterea nivelului de serotnina – acea substanta din creier care este responsabila pentru starea de bine. Incearca sa mananci peste gras precum tonul sau macroul de cateva ori pe saptamana. Daca nu esti amatoare de peste, poti alege capsulele cu ulei de peste pe care le poti cumpara din orice farmacie.

Dusuri energizante
Transforma-ti dusurile zilnice intr-o experienta energizanta. Alege produsele si tehnicile revitalizante potrivite. Incearca gelurile de dus cu parfum special conceput pentru a te inviora. Potriveste temperatura apei – daca apa este prea calda, te vei simti molesita iar daca este prea rece va fi o experienta neplacuta. Foloseste o perie moale pentru a indeparta celulel moarte de la suprafata pielii. Dupa cateva minute de la intrarea sub dus, freaca-te cu miscari circulare cu peria, de la picioare si pana la umeri. Astfel vei indeparta stratul de celule moarte de la suprafata pielii si vei intensifica circulatia sanguina.  

Asculta melodii vesele!
Asculta muzica ta preferata de cate ori poti! Daca ai cateva melodii care te inveselesc de fiecare data, nu rata nici o ocazie de a le asculta. In masina sau in mijloacele de transport in comun, inveseleste-te ascultand muzica ta preferata. Acasa poti dansa pe melodiile tale preferate si impusti astfel doi iepuri, pentru ca mai scapi si de cateva calorii. Daca dansezi timp de 20 de minute, arzi 120 de calorii.

Culori luminoase
Exista o legatura directa intre culoare si starea de spirit, deci purtand numai negru cu siguranta nu ai cum sa te simti bine in pielea ta. Adaugand un simplu accesoriu colorat tinutei tale te poate face mai vesela. Iar daca nu esti sigura ce culoare ti se potriveste, stai in fata unei oglinzi si apropie-ti de fata obiecte de diferite culori pentru a observa care dintre culori iti lumineaza tenul.

Inveseleste-te cu un film amuzant!
Ai impresia ca starea ta proasta nu va trece niciodata? Un film amuzant iti poate aduce zambetul pe buze, mai ales daca este insotit de cateva bucatele de ciocolata (care este recunoscuta pentru capacitatea sa de a imbunatati starea de spirit).

Nu sari peste micul dejun!
Nutritionistii sustin ca un mic dejun sanatos este vital pentru o stare buna inca de dimineata, stare care sa dureze intreaga zi. Cercetarile au aratat ca persoanele care manaca dimineata nu se descriu ca fiind depesive sau stresate, asa cum se intampla in cazul celor care sar peste micul dejun. O gustare sanatoasa bogata in carbohidrati, cum ar fi prajiturile din faina de ovaz, stimuleaza creierul sa produca serotonina. 

Intalniri dese cu prietenii
O intalnire la o cafea cu prietenele tale cu sigurtanta te va inveseli. Si ce daca barfiti? Pana la urma ce mai conteaza o barfa inocenta care oricum are nobilul scop de a va inveseli? Indiferent daca mergeti la o cafenea, la un salon de infrumusetare sau chiar acasa la una dintre voi, proband noile haine abia cumparate, important este ca iti va fi aproape imposibil sa ramai trista fiind inconjurata de prietenele tale.

Mediteaza!
Persoanele care mediteaza regulat iti vor spune ca poti crea fericirea din interior. Cu siguranta merita incercat. Ia o pauza de zece minute pentru a te relaxa. Stai intr-o pozitie confortabila, pune-ti mainile in poala, cu palmele indreptate in sus. Cu ochii inchisi, inspira adanc si expira usor. Relaxeaza-te total si concentreaza-te asupra corpului tau, incercand sa-ti imaginezi cum iti incarci corpul cu energie pozitiva de fiacre data cand inspiri.

Articol exclusiv online

Urmărește CSID.ro pe Google News
Vindeca-ti parul!
Vindeca-ti parul!
Recomandare video
Tratamentul personalizat în cancerul de sân