Uleiul de moringa: beneficii pentru piele şi păr

Află ce este uleiul de moringa şi ce beneficii are pentru piele şi păr.
  • Publicat:
Uleiul de moringa: beneficii pentru piele şi păr
FOTO: shutterstock / Uleiul de moringa: beneficii pentru piele şi păr

Pare că în fiecare lună apare câte un ingredient la orizont menit să facă parte din rutina noastră zilnică. Am descoperit recent răspunsul pentru sănătatea pielii şi părului, iar acum îţi voi vorbi despre uleiul de moringa, un ingredient natural care se regăseşte în produsele de frumuseţe. Atât medicii dermatologi, cât şi hairstiliştii sunt complet cuceriţi de proprietăţile acestui produs.

Ce este uleiul de moringa?

Uleiul de moringa este extras din seminţele copacului cu acelaşi nume, originar din India, dar care se cultivă în multe alte regiuni datorită proprietăţilor sale. Conţine acid oleic, nutrienţi, vitamine, acizi linoleici şi palmitoleici care se regăsesc în seminţele copacului de moringa, iar aceste ingrediente sunt ideale pentru piele şi păr.

Beneficiile uleiului de moringa pentru piele

Pentru că uleiul de moringa conţine acid oleic, acest acid gras se regăseşte în numeroase plante şi legume uleioase şi ajută la hrănirea şi menţinerea sănătăţii barierii pielii. Totodată oferă hidratare intensă şi are proprietăţi antiaging. Conţinutul ridicat de acid oleic este ideal pentru tenul uscat sau matur. De asemenea, este un emolient excelent, fiind de ajutor persoanelor care se confruntă cu piele uscată şi eczeme, dar îmbunătăţeşte şi afecţiuni ca psoriazisul. Este util pentru toate tipurile de ten, chiar şi pentru cele predispuse la erupţii, deoarece conţine vitamina E, care are proprietăţi antibacteriene şi antiinflamatorii.

Beneficiile uleiului de moringa pentru păr

Uleiul de moringa nu se foloseşte doar pentru piele, ci poate fi adăugat ca ingredient principal chiar şi în rutina de îngrijire a părului. Se recomandă masarea scalpului cu acest ulei pentru a ajuta la reglarea nivelului de hidratare şi îmbunătăţi sănătatea părului. De asemenea, protejează părul de agresiuni precum schimbarea culorii în urma vopsirii sau decolorării şi oferă strălucire şi totodată protejează împotriva efectelor produse de razele UV.

 

Urmărește CSID.ro pe Google News
Alexandra Necșoiu - Web-Editor
ALEXANDRA NECŞOIU, Web-Editor, [email protected] Este absolventă a Facultăţii de Jurnalism şi Ştiinţele Comunicării şi deţine o diplomă de master în Producţie Multimedia şi Audio-Video. Iubeşte să scrie şi nu se vede făcând altceva, acesta fiind visul ei încă de pe băncile ...
citește mai mult
Recomandare video
Totul despre stenoza aortică: „Pacientul poate ajunge chiar și la vârsta de 30 de ani să necesite înlocuire de valvă aortică cu o proteză”