Uleiul de jojoba, ingredientul care ar putea ameliora acneea

Pe lângă numeroasele uleiuri pe care le întâlnim pe piață, unul dintre ele este de cele mai multe ori dat uitării: uleiul de jojoba.
  • Publicat:
Uleiul de jojoba, ingredientul care ar putea ameliora acneea
Foto: shutterstock

Uleiurile faciale sunt ideale în rutina de îngrijire, nu doar pentru că oferă un aspect catifelat pielii, ci și pentru că oferă o strălucire instantă și hidratarea de care tenul are nevoie. Pe lângă numeroasele uleiuri pe care le întâlnim pe piață, unul dintre ele este de cele mai multe ori dat uitării: uleiul de jojoba, despre care sunt multe de punctat, în special faptul că este ideal pentru tenul cu acnee, acționând ca un emolient.

Unul dintre avantajele uleiului de jojoba este acela că reglează producția de sebum a pielii și are proprietăți antiinflamatorii, ingredient potrivit pentru tratarea acneei. Înainte de toate, uleiul de jojoba nu este tocmai un ulei, ci un fel de ceară lichidă ca textură, motiv pentru care se simte puțin mai gras pe piele față de alte produse. În compoziția sa se regăsește 98% ceară pură, acizi grași, alcool și hidrocarbon, ceea ce ajută la hidratarea pielii fără să blocheze porii. Datorită acizilor grași, acest ulei este o opțiune chiar și pentru tenul uscat. Este o sursă excelentă de vvitamina E și are proprietăți antiinflamatorii și antioxidante.

Uleiul de jojoba în tratarea acneei

Uleiul de jojoba nu ar trebui să reprezinte niciun pericol pentru persoanele care se confruntă cu acneea, iar asta pentru că este mai puțin ocluziv și ușor de tolerat de orice tip de piele. Mai exact, acesta este similar sebumului uman, care este 58% trigliceride și acizi grași, 26% ceară și 12% scualenă. Pentru că imită perfect sebumul pe care corpul uman îl produce, acest ingredient poate ajuta în tratarea acneei, dar și reglarea producției de sebum.

Cine nu ar trebui să-l folosească?

Deși este un ingredient tolerat de toate tipurile de ten și poate ajuta la exacerbarea acneei, există o excepție. În cazul tenului sensibil, atunci când adaugi un ingredient nou în rutina de îngrijire, trebuie să faci un test mai întâi pentru a nu te confrunta cu iritații sau alergii.

Urmărește CSID.ro pe Google News
Alexandra Necșoiu - Web-Editor
ALEXANDRA NECŞOIU, Web-Editor, [email protected] Este absolventă a Facultăţii de Jurnalism şi Ştiinţele Comunicării şi deţine o diplomă de master în Producţie Multimedia şi Audio-Video. Iubeşte să scrie şi nu se vede făcând altceva, acesta fiind visul ei încă de pe băncile ...
citește mai mult
Recomandare video
Totul despre stenoza aortică: „Pacientul poate ajunge chiar și la vârsta de 30 de ani să necesite înlocuire de valvă aortică cu o proteză”