Ulei de semințe de Meadowfoam: beneficii pentru piele

În primul rând, acest ulei de semințe de Meadowfoam conține acizi grași care îi oferă o durată de viață de trei ani spre deosebire de alte uleiuri naturale.
  • Publicat:
Ulei de semințe de Meadowfoam: beneficii pentru piele
Foto: shutterstock

Ne-am obișnuit ca în rutina de îngrijire a pielii să integrăm o varietate de uleiuri și produse care să aibă grijă de tenul nostru. De data aceasta am descoperit uleiul din semințe de Meadowfoam, un ulei versatil și potrivit pentru toate tipurile de ten, care vine la pachet cu numeroase beneficii. În primul rând, acest ulei de semințe de Meadowfoam conține acizi grași care îi oferă o durată de viață de trei ani spre deosebire de alte uleiuri naturale care pot fi folosite pe o perioadă de două luni.

Ulei de semințe de Meadowfoam: beneficii

Uleiul de semințe de Meadowfoam acționează ca o barieră la nivelul pielii lăsând un aspect neted și catifelat. Dacă crezi că toate uleiurile sunt grase și consistente, gândește-te și la faptul că oferă luminozitate și strălucire pielii. Din fericire, acest ulei este mai puțin gras față de celelalte pe care deja le cunoaștem.

Mai mult, acest tip de ulei este bogat în vitamina E, un antioxidant extrem de puternic care poate ajuta în lupta împotriva radicalilor liberi. Conține acizi grași omega-9 și acid eicosenoic care ajută la reducerea deteriorării produse de razele UV. Atât radicalii liberi, cât și razele UV produc hiperpigmentare, riduri, linii fine și alte probleme dermatologice. Datorită conținutului de acid eicosenoic, uleiul de semințe de Meadowfoam ajută la echilibrarea producției de sebum, ceea ce-l face un produs excelent pentru tenul gras și predispus la acnee.

Cum folosim uleiul în rutina de îngrijire?

Dacă vrei să adaugi acest ulei în rutina de îngrijire, asigură-te că o folosești după ce folosești cremele sau serumurile hidratante. Dacă nu îl folosești alături de alte produse, aplică-l după te speli pe față. Totodată, mai poate fi folosit pentru curățarea tenului și îndepărtarea machiajului.

Urmărește CSID.ro pe Google News
Alexandra Necșoiu - Web-Editor
ALEXANDRA NECŞOIU, Web-Editor, [email protected] Este absolventă a Facultăţii de Jurnalism şi Ştiinţele Comunicării şi deţine o diplomă de master în Producţie Multimedia şi Audio-Video. Iubeşte să scrie şi nu se vede făcând altceva, acesta fiind visul ei încă de pe băncile ...
citește mai mult
Recomandare video
Stereotaxia în metastazele cerebrale: „E indicată la pacienții cu un număr limitat de metastaze”