Turmericul în rutina de îngrijire a pielii

Află cum acționează turmericul în rutina de îngrijire a pielii și de ce ar trebui să-l incorporezi printre produsele tale de skincare, dar și în dietă.
  • Publicat:
Turmericul în rutina de îngrijire a pielii
Turmericul în rutina de îngrijire a pielii

Turmericul este unul dintre cele mai populare ingrediente, iar asta datorită beneficiilor pe care le are pentru sănătatea organismului și, de ce nu, chiar și pentru beneficiile pe care le poate avea pentru sănătatea pielii. Potrivit specialiștilor dermatologi, acest condiment are proprietăți antioxidante, antimicrobiene și antiinflamatorii, toate acestea fiind ideale în lupta împotriva acneei.

De mii de ani, turmericul este folosit ca un puternic antiinflamator natural, fiind numit în mod tradiţional„şofran indian”, mai ales din cauza culorii sale galben-portocaliu.

Cum acționează turmericul asupra pielii?

Pentru că are proprietăți antibacteriene, antiinflamatorii și antioxidante, turmericul a fost folosit în medicină de ani de zile, iar nu de mult a fost incorporată și în rutina de îngrijire a pielii. Pe lângă faptul că are grijă de aspectul pielii, poate lupta și împotriva anumitor tipuri de cancer.

Efectele antiinflamatorii pot ajuta pielea în lupta cu acneea, eczemele, psoriazis, în timp ce antioxidanții pot ajuta în privința semnelor de îmbătrânire, a arsurilor solare și chiar poate inhiba melanomul și stimularea tumorilor, datorită pigmentului galben care are proprietăți anticancerigene.

Pentru a introduce turmericul în rutina de îngrijire a pielii este recomandat ca acesta să fie folosit dimineața, pe pielea curată și uscată. Optează pentru produse de îngrijire care conțin acest ingredient, fie ele uleiuri sau creme și, pe lângă faptul că pielea va fi protejată de expunerea la soare, poluarea nu va mai avea efecte atât de mari asupra ei, iar în timp aspectul pielii se va îmbunătăți.

Urmărește CSID.ro pe Google News
Alexandra Necșoiu - Web-Editor
ALEXANDRA NECŞOIU, Web-Editor, [email protected] Este absolventă a Facultăţii de Jurnalism şi Ştiinţele Comunicării şi deţine o diplomă de master în Producţie Multimedia şi Audio-Video. Iubeşte să scrie şi nu se vede făcând altceva, acesta fiind visul ei încă de pe băncile ...
citește mai mult
Recomandare video
Tratamentul personalizat în cancerul de sân