Tipsuri anti-imbatranire

Trucurile propuse nu presupun cheltuirea unor sume exorbitante pe creme sau lotiuni-minune, ci doar o alta abordare a stilului de viata cu care te-ai obisnuit.
  • Publicat:
Tipsuri anti-imbatranire
Tipsuri anti-imbatranire

Vestea buna este ca nu costa foarte multi bani! Trucurile propuse nu presupun cheltuirea unor sume exorbitante pe creme sau lotiuni-minune, ci doar o alta abordare a stilului de viata cu care te-ai obisnuit. Citeste si afla cum sa tii imbatranirea la distanta!

1. Bea mai multa apa!
Desi ar putea parea la indemana oricui, foarte multe persoane nu beau suficient de multa apa. Putini stiu insa ca hidratarea corespunzatoare este cheia catre pastrarea aspectului tineresc si sanatos. In vreme ce majoritatea incearca sa respecte regula de aur conform careia fiecare ar trebui sa consume cel putin 8 pahare cu apa pe zi, nu multi sunt la curent cu ultima dispozitie a nutritionistilor, care recomanda 4 cesti cu apa, pentru fiecare 25 de kilograme de masa corporala.

2. Adopta o dieta sanatoasa!
Un plan alimentar bogat in fibre, fructe si legume iti va oferi un plus de energie si o stare genrala de bine. In ceea ce priveste felul in care arati, trebuie sa stii ca nimic nu influenteaza aspectul trupului mai mult decat ceea ce mananci. In plus, o dieta echilibrata aplaneaza schimbarile morfologice pe care trecerea timpului le intipareste asupra organismului, ajutandu-te sa iti pastrezi greutatea ideala, si deci, silueta. Un alt efect benefic al alimentatiei sanatoase este maniera in care aceasta se reflecta in aspectul tenului.

3. Evita grasimile saturate si uleiurile!
Incearca sa diminuezi/elimini cantitatea de acizi grasi saturati din alimentatie! Acestia pot fi inlocuiti de alternative sanatoase, la indemana oricui. Adopta un regim bazat pe ulei de masline sau de porumb. Renunta la unt, si incearca margarina cu putine calorii – este la fel de gustoasa, dar mai sanatoasa. Asorteaza otet balsamic la salate, si renunta la otetul clasic! Nu mai adauga sosuri bogate din punct de vedere caloric, ci opteaza pentru garnituri simple, pe baza de ulei de masline si suc de lamaie!

4. Fa miscare in mod regulat!
Mentine-ti sanatatea sistemul cardiovascular, alegand un program de exercitii sustinut si regulat! Studiile arata ca persoanele care se antreneaza des, sunt mai putin expuse riscului de a dezvolta cancer, boli cardiovasculare si hipertensiune arteriala. Incearca sa faci miscare 30-60 de minute, de 3-4 ori pe saptamana!

5. Dormi suficient!
Somnul este un aspect foarte important al mentinerii formei fizice si psihice. Lipsa acestuia antreneaza scapari de memorie, diminuarea putintei de concentrare si stari de slabiciune. La nivel fizic, lipsa de somn se traduce prin cearcane, dureri de cap de ochi, decolorari ale tenului si aspect bolnavicios. Pentru a evita toate aceste urmari, incearca sa dormi cel putin 8 ore in fiecare noapte!

6. Foloseste lotiuni corespunzatoare cand te expui la soare!
Cu totii stim ce efect devastator poate avea expunerea prelungita la soare; de la dermatite, pana la cancer, razele solare pot face ravagii, asa ca recomandarea specialistilor este sa folosesti creme cu factor mare de protectie atunci cand mergi la plaja. Cu cat inaintezi in varsta, cu atat va fi nevoie sa ajustezi nivelul de SPF (sun protection factor) din lotiunea aleasa de tine. Informeaza-te cu privire la cremele prezente pe piata, si opteaza pentru varianta cea mai potrivita tie!

7. Mananca alimente bogate in antioxidanti!
Acestea s-ar putea dovedi a fi cheia catre combaterea efectelor imbatranirii. De aceea, iata care sunt alimentele cele mai indicate in aceasta lupta:

* afinele, murele, capsunele, zmeura
* fasolea, napii, anghinarele
* migdalele, alunele, arahidele
* scortisoara, oregano si cuisoarele

8. Fereste-te de stres!
Pentru ca el survine indiferent de varsta, ocupatie, sex, situatie financiara sau familiala. Lasa grijile la o parte, evita starile de anxietate si pe cele depresive. Odata cu inaintarea in varsta, vei vedea ca episoadele de depresie se vor inmulti, asa ca este foarte important sa iti ocupi timpul cu tot soiul de activitati placute si relaxante.

9. Renunta la fumat!
Acest obicei nu dauneaza doar sanatatii, ci si aspectului tau fizic. Accelereaza efectul de imbatranire, fiind in detrimentul pielii, si nu numai. Consulta-ti medicul de familie cat mai curand, pentru a te informa cu privire la cea mai indicata metoda de a renunta la tigari! „Dependenta” de nicotina se poate corija si inlatura, doar in masura in care reusesti sa fii constient de efectele devastatoare ale acesteia.

(A. Raicu)

Urmărește CSID.ro pe Google News
Scapa de picioarele umflate
Scapa de picioarele umflate
Recomandare video
Tratamentul personalizat în cancerul de sân