Terapii nonchirurgicale foarte eficiente pentru corecția cearcănelor | Dr. Amalia Anghel: „Partea bună este că, de cele mai multe ori, cearcănele au o cauză perfect tratabilă”

  • Publicat:
  • Actualizat:

Cearcănele reprezintă o problemă estetică atât pentru femei, cât și pentru bărbați. Departe de a fi expresia unei probleme medicale grave, cearcănele pronunțate duc la îmbătranirea prematură a aspectului. Un motiv suficient de puternic pentru cei care le dețin de a solicita ajutorul medicilor de specialitate.

Despre cele mai eficiente metode de tratament anti-cearcăne ale momentului, ne vorbește Dr. Amalia Anghel, medic primar dermatovenerologie, Doctor în științe medicale, Expert Terapii injectabile / Terapii laser / Dermatoscopie & Dermato-oncologie.

Cauzele apariției cearcănelor și tratamentele anti-cearcăne

Dr. Amalia Anghel: “Partea bună este că, de cele mai multe ori, cearcănele au o cauză perfect tratabilă: sângele din capilarele prezente la nivelul ochilor nu mai circulă la fel de rapid, iar sângele venos fiind mai închis la culoare, întunecă zona respectivă.

Nu discutăm despre cearcănele în care apar deja „falduri” de piele revărsate. Acestea au nevoie de tratament chirurgical. Însă pentru toate celelalte tipuri, există terapii nonchirurgicale foarte eficiente!

Vorbim aici despre injectarea unei pelicule de acid hialuronic, care se va interpune între patul vascular și piele sau despre îmbunătățirea calității tegumentului prin proceduri de mezoterapie.

Aceasta din urmă poate corecta laxitatea cutanată exagerată, datorită efectelor de remodelare importantă şi inducerea/accelerarea procesului natural de sinteză a fibrelor de susținere. Astfel, pielea îşi recapată elasticitatea, fermitatea şi tonicitatea.

Mezoterapia înseamnă introducerea, prin microinjecții, a unui cocktail de substanțe, stabilit de medic în funcție de nevoile şi situația pacientului, conținând vitamine, minerale, aminoacizi, enzime, acid hialuronic, oligoelemente, etc.

Pe de altă parte, injectarea acidului hialuronic pentru corectarea cearcănelor trebuie facută de medici cu o experiență vastă în acest sens, deoarece este o procedură delicată și care necesită multă atenție.

Pentru o și mai bună corecție, pe termen lung, se asociază infiltrarea de plasmă îmbogățită trombocitar (P.R.P., plasmolifting) pe zona afectată. Aceasta va duce la regenerarea țesutului cutanat, afectat în timp de slaba oxigenare.

Este descrisă și situația clinică a hiperpigmentării zonei de pleoapă inferioară și ea definită tot de acest termen, ce necesită adaptarea substanțelor de mezoterapie cu scopul ștergerii/diminuării acestei colorații, frecvent constituțională.”.

Mezoterapia, o procedură extrem de importantă în cadrul tratamentelor antiaging

Dr. Amalia Anghel: “Mezoterapia are riscuri minime, iar efectele adverse sunt reduse. Pot apărea mici vânătăi sau hematoame în zonele cu laxitate, roşeață, durere locală, senzații de arsură, mâncărime sau o reacție alergică minoră locală.

Mezoterapia este un procedeu extrem de important în cadrul tratamentelor antiaging (împotriva îmbătrânirii) prin corectarea dezechilibrelor asociate acestui proces natural precum deshidratarea, lipsa fermității, a elasticității şi modificarea calității pielii.

Poate fi făcută cu ajutorul acului, extrem de fin, sau instrumental, cu dispozitive adaptate având un capăt cu un sistem de ace prin care pătrund substanțele și este indusă o minimă traumă cu efect epitelizant/restructurant local.

Sunt necesare, în medie, 5 ședințe, spațiate între 1-2 săptămâni, urmând ședințe de întreținere 1/3-6 luni. Efectele sunt vizibile după 1-2 ședințe.

Astfel, cu ajutorul acestui cocktail de proceduri, putem corecta defectele legate de textură, riduri fine, pigmentări difuze, cicatrici deprimate, restabilind integritatea și aspectul cutanat.

Citeşte şi: Ce tratamente putem face toamna pentru o piele impecabilă la orice vârstă | Dr. Amalia Anghel: „Din fericire, în prezent, în clinicile de specialitate găsim tratamente eficiente pentru orice tip de piele”

Urmărește CSID.ro pe Google News
Alice Moisescu - Web-Editor
Ambițioasă, consecventă și iubitoare de frumos, așa cum se descrie chiar ea, Alice este consultant de imagine. Și dacă în adolescență era fascinată de mănușile sau pălăriile bunicii și se inconjura de reviste precum Vogue, Marie Claire sau Harper’s Bazaar, ei bine... acum Alice este ...
citește mai mult
Dr. Amalia Anghel - Medic primar Dermatovenerologie
Dr. Amalia Anghel este Medic Primar Dermatovenerologie, Doctor în științe medicale, Expert Terpii injectabile / Terapii laser / Dermatoscopie & Dermato-oncologie și Trainer Juvederm România & Alma Laser in cadrul clinicii SKINMED. Titulaturi și funcții dermatologie, dermatoscopie, ...
citește mai mult
Recomandare video
Tratamentul personalizat în cancerul de sân