Te poți machia imediat după blefaroplastie? Răspunde dr. Andrei Gregorian

Excesul de piele, grăsime și mușchi se pot îndepărta prin blefaroplastie și se redă un aspect mai tânăr în zona ochilor.
  • Publicat:
Te poți machia imediat după blefaroplastie? Răspunde dr. Andrei Gregorian
dr Andrei Gregorian, foto arhivă

Se vorbește tot mai des despre o intervenție chirurgicală la nivelul feței ce întinerește instant. Uneori, această intervenție are și scop medical nu doar estetic. Vorbim evident despre blefaroplastie. Despre această intervenție a stat de vorbă cu dr. Andrei Gregorian, medic primar, specialist în chirurgie plastică şi reconstructivă.

 

CSÎD: Ce este blefaroplastia?

Dr. Andrei Gregorian: Cuvântul „blefaros” își are etimologia în limba greacă și înseamnă pleoapă. Practic, intervenția este plastia pleoapei. Intervenția chirurgicală este o mini-chirurgie, practic, de corecție a pleoapelor. Atât pleoapa superioară cât și cea inferioară se pot corecta cu ajutorul acestei proceduri.

CSÎD: Ce tip de anestezie este utilizat?

Dr. Andrei Gregorian: Pentru blefaroplastie se utilizează anestezie locală în principiu. Sigur, sunt și pacienți mai temători care își doresc anestezie generală pentru această procedură, în special pentru blefaroplastiile totale.

 

Cui i se adresează blefaroplastia

CSÎD: Cum ne putem da seama dacă avem nevoie de o intervenție de blefaroplastie?

Dr. Andrei Gregorian: Este foarte simplu, ne uităm în oglindă și dacă la nivelul pleoapei superioare observăm un exces mai însemnat de piele, sau un exces tegumentar care ne obturează câmpul vizual, atunci putem să ne gândim că ar fi nevoie de blefaroplastie.

CSÎD: Este o intervenție ce se adresează exclusiv persoanelor în vârstă?

Dr. Andrei Gregorian: Nu. Blefaroplastia se poate efectua și la vârste mai tinere, la persoane care au un exces de piele, grăsime sau mușchi la nivelul pleoapelor.

Atenție, zona operată trebuie protejată de expunerea la soare sau la cosmetice

CSÎD: Ne putem expune la soare sau folosi machiaje în zona ochilor imediat după intervenție?

Dr. Andrei Gregorian: Noi vă recomandăm să nu vă expuneți la soare, să purtați ochelari de protecție cel puțin câteva zile – o săptămână de la intervenție și, evident, să nu vă machiați în zona ochilor deoarece vă puteți infecta și, astfel, compromite intervenția chirurgicală.

Între 40 și 60 de minute poate dura operația de blefaroplastie în funcție de zona aleasă

CSÎD: Cât durează operația?

Dr. Andrei Gregorian: Pentru blefaroplastia superioară sunt necesare cam 40 de minute respectiv o oră pentru cea inferioară. Blefaroplastia superioară este o intervenție mult mai permisivă, excesul este de obicei mult mai mare decât pe pleoapa inferioară. Pe pleoapa inferioară avem acea complicație numită ectropion. Unele paciente cer blefaroplastie totală, însă la consultație medicul decide dacă blefaroplastia inferioară nu este necesară sau este riscantă. Doctorul realizează intervenția de blefaroplastie doar acolo unde este cazul.

Urmărește CSID.ro pe Google News
Mădălina Drăgoi - Editor
 Senior Editor si Fashion Stylist Acum ceva timp, mă aflam la Atena, la o conferinţă internaţională despre frumuseţe şi industria de profil. În sală erau jurnaliste din toată Europa. Reprezentau în special presa glossy. Multe dintre ele erau parcă scoase din paginile revistelor pentru ...
citește mai mult
Recomandare video
Tratamentul personalizat în cancerul de sân