Suplimentele și vitaminele pentru păr: cum ne ajută?

Suplimentele și vitaminele pentru păr nu au o reputație tocmai bună. Dar cum funcționează de fapt acestea asupra firului de păr?
  • Publicat:
Suplimentele și vitaminele pentru păr: cum ne ajută?
suplimentele și vitaminele pentru păr

Ce femeie nu-și dorește să aibă un păr bogat, strălucitor și sănătos?! Există numeroase produse pe piață care ne promit toate cele menționate, dar uneori îmbunătățirea calității firului de păr trebuie făcută de la interior către exterior. Așadar, suplimentele și vitaminele pentru păr pot fi de ajutor în acest sens. Dar care sunt cele mai bune?

Suplimentele și vitaminele pentru păr nu au o reputație tocmai bună. În prezent le întâlnim peste tot și promit că te ajută să obții părul la care visezi. Dar cum funcționează acestea asupra firului de păr?

Suplimentele și vitaminele pentru păr: funcționează?

Atât suplimentele, cât și vitaminele au fost testate clinic înainte de a se descoperi că pot fi eficiente în susținerea creșterii părului. Există două vitamine de care avem nevoie atunci când vrem să ne crească părul: vitaminele D și E. Alte suplimente ajutătoare sunt colagenul bogat în proteină și compuși vegetali precum coada calului și ashwagandha. Suplimentele și vitaminele pot ajuta la creșterea și prevenirea căderii părului, în special dacă suferi un deficit. Dar întotdeauna, înainte de a administra aceste tratamente, este ideal să stai de vorbă cu un specialist, pentru că uneori căderea părului poate fi o reacție adversă la anumite medicamente sau afecțiuni medicale precum bolile de tiroidă.

Biotina, de ajutor sau nu?

Probabil ai observat că pe lista celor mai populare vitamine se numără și biotina, cunoscută pentru efectele pe care le are asupra pielii, părului și unghiilor. Dar de cele mai multe ori, biotina este utilă atunci când ai un deficit. Același lucru se aplică și în cazul zincului, fierului și niacinei. Dacă avem un deficit de acești nutrienți, atunci suplimentele pot fi de folos pentru sănătatea părului.

Nu vrei să iei suplimente? Specialiștii recomandă să încerci să ai un scalp sănătos, iar astfel produsele de îngrijire pe care le folosești vor putea penetra atât rădăcina, cât și vârfurile, devenind un mediu optim pentru accelerarea creșterii părului.

Urmărește CSID.ro pe Google News
Alexandra Necșoiu - Web-Editor
ALEXANDRA NECŞOIU, Web-Editor, [email protected] Este absolventă a Facultăţii de Jurnalism şi Ştiinţele Comunicării şi deţine o diplomă de master în Producţie Multimedia şi Audio-Video. Iubeşte să scrie şi nu se vede făcând altceva, acesta fiind visul ei încă de pe băncile ...
citește mai mult
Recomandare video
Stereotaxia în metastazele cerebrale: „E indicată la pacienții cu un număr limitat de metastaze”