Secretele pielii perfecte

Împreună cu Laura Cosoi, invitata noastră specială, precum şi Philips Lumea şi Aquatique, partenerii noştri în organizarea clubului “Ce se întâmplă, doctore?”, pe 10 aprilie am dat startul unui nou sezon de frumuseţe! Nu mai avem cum să nu strălucim acum că am aflat exact secretele pielii perfecte, pe scurt, a frumuseţii garantate!
  • Publicat:
Secretele pielii perfecte

Împreună cu Laura Cosoi, invitata noastră specială, precum şi Philips Lumea şi Aquatique, partenerii noştri în organizarea clubului “Ce se întâmplă, doctore?”, pe 10 aprilie am dat startul unui nou sezon de frumuseţe! Nu mai avem cum să nu strălucim acum că am aflat exact secretele pielii perfecte, pe scurt, a frumuseţii garantate!

Cuvântul de ordine al îngrijirii pielii rămâne hidratarea, internă şi externă, alături de epilarea inteligentă a pielii, cu mijloace adecvate, preferabil cu tehnologii de ultimă oră, ce asigură o menţinere mai îndelungată a efectului îndepărtării părului nedorit şi menajarea barierei epidermice, aşa cum se realizează cu ajutorul luminii intens pulsate.

Alături de Laura Cosoi, invitatele noastre au fost Lygia Alexandrescu, nutriţionist, dr. Ana Faca, medic dermatolog şi Anda Mihai, Marketing Manager Personal Care South & Eastern Europe Philips.

Împreună cu Laura Cosoi, am avut o discuţie liberă cu participantele noastre în care am dezbătut aproape toate mijloacele care ne ajută sau ne împiedică să ne simţim cu adevărat bine în pielea noastră, de la părul nedorit, la celulită sau câteva kilograme în plus.

Din punct de vedere al dietei, multe dintre noi recurg la schimbări în regimul zilnic, nu numai când ţinem post, cum a fost în aprilie, dar şi pentru că vrem să mai slăbim sau să eliminăm o parte din factorii toxici, semnalaţi şi mediatizaţi în presa cotidiană.

O serie de studii arată că renunţarea pentru o perioadă la produsele animale pot îmbunătăţi calitatea pielii, însă Lygia Alexandrescu ne-a demonstrat de ce nu crede în renunţarea completă la carne, o veritabilă sursă de aminoacizi esenţiali pentru sănătate, încurajând poate doar renunţarea temporară la carne şi lactatele de vacă şi înlocuirea lor cu cele de capră, bivoliţă ori de origine vegetală (soia, orez, migdale, tofu etc.).

În schimb, nu trebuie să uităm de hidratare, mai ales în sezonul cald, în jur de 25-30 ml/kg corp şi ne-a încurajat să consumăm cât mai multe legume şi fructe de sezon.
 

Tot despre hidratare a vorbit şi dermatologul Ana Faca, în contextul în care recurgem la epilarea prin lumină intens pulsată. Spre deosebire de alte metode de epilare, mai invazive, cum ar fi epilarea clasică, lumina intens pulsată reuşeşte să elimine firul de păr fără a afecta pielea, lăsând-o hidratată şi fără leziuni.

Dermatologul ne-a explicat pas cu pas procedura: părul se îndepărtează prin radere, apoi prin aplicator, lumina se transmite pe traseul firului până la bulb pe care îl distruge. Se obţine o slăbire a acestuia, tradusă prin încetinirea creşterii, precum şi apariţia unui fir mai subţire şi decolorat.

Dr. Ana Faca a atras însă atenţia asupra necesităţii de a evita expunerea la soare 48 de ore înainte de procedură şi după, pentru a evita pătarea pielii din cauza procesului de fotosensibilizare, iminent în cazul tratamentului cu lumină intens pulsată. Pentru eficientizarea tratamentului, între aplicări, trebuie să treacă o perioadă de 3 săptămâni, pentru ca bulbul pilos să fie suficient dezvoltat.

Anda Mihai ne-a adus şi vestea cea bună: de azi înainte, această procedură sofisticată de a scăpa de părul inestetic şi nedorit de pe corp, se poate realiza şi acasă! Cu ajutorul aparatelor Philips Lumea de terapie cu lumina intens pulsată, se obţin exact aceleaşi rezultate ca în saloanele de epilare profesionale, la un preţ mai redus, în condiţii de igienă mai controlate. În plus, aparatul poate fi folosit în familie, ajutând chiar şi bărbaţii să scape de părul nedorit. 

Laura Cosoi ne-a mărturisit în ce constă ritualul ei de frumuseţe, din care nu lipseşte epilarea perfectă: ea face multă miscare, dans, înot, are grijă la alimentaţie şi foloseşte creme de corp în mod susţinut. Ea a încurajat cititoarele participante la club să îşi trăiască viaţa cu bucurie şi să aibă încredere în potenţialul lor de frumuseţe şi le-a invitat să îi urmăreasca pe blog, jurnalul experienţei ei cu Philips Lumea.

Urmărește CSID.ro pe Google News
Sfaturi de top pentru podoaba capilară
Sfaturi de top pentru podoaba capilară
Recomandare video
Tratamentul personalizat în cancerul de sân