Se apropie sezonul costumului de baie…

Vara se apropie cu pasi repezi. Din pacate, acest lucru ne cam lasa putin timp pentru schimbarile majore de look, in special cele legate de greutate. Chiar daca in ultimele luni te-ai facut ca nu stii nimic despre existenta salilor de fitness, nu intra in
  • Publicat:
Se apropie sezonul costumului de baie...
Se apropie sezonul costumului de baie...

Programul de exercitii
Pentru inceput, trebuie sa-ti stabilesti un program de exercitii fizice. Acum, cand ai doar patru saptamani pentru a-ti recastiga forma fizica si a incapea in costumul de baie, va trebui sa faci mai multe exercitii si cat mai des. Probabil ca va trebui sa petreci mai mult timp in sala de fitness decat esti obisnuita sa o faci. Dar cu siguranta va merita efortul. Trebuie sa arzi grasimile si sa-ti tonifici musculatura cat mai repede posibil.

Exercitii de forta
Exercitiile trebuie efectuate dupa cum urmeaza: te vei antrena de patru ori pe saptamana. De doua ori pe saptamana vei lucra partea inferioara a corpului si abdomenul; celelalte doua sedinte de antrenament vor fi dedicate partii superioare. De fiecare data cand te antrenezi este necesar sa faci cate trei seturi de exercitii, pe care sa le repeti de 12-15 ori fiecare. Vei lucra pentru a-ti dezvolta masa musculara, pentru a creste metabolismul si a scapa de grasime.

Exercitii cardiovasculare
Exercitiile cardiovasculare (alergatul, pedalatul, etc) reprezinta cheia arderii grasimii. Nu uita ca  neglijarea programului de exercitii de forta poate face ca antrenamentul cardiovascular sa fie aproape inutil. Cele doua tipuri de exercitii iti vor transforma organismul intr-o masina de ars grasimile. Incearca sa faci exercitii cardiovasculare de cinci pana la sapte ori pe saptamana, cu o durata de 30 – 45 de minute fiecare, in functie de nivelul de antrenament.

Regimul alimentar
Poti face cateva schimbari dramatice in patru saptamani, dar este foarte important sa fii disciplinata. Pentru inceput, mananca de cinci pana la sase ori pe zi. Asta inseamna sa mananci la micul dejun, pranz, cina si inca doua gustari intre mese. Pe durata acestor patru saptamani, concentreaza-te asupra alimentelor sarace in proteine, pe care sa le consumi la fiecare masa (carne slaba, peste, pui).

Nu elimina carbohidratii in totalitate! Ai nevoie sa consumi carbohidrati pe care sa ii asimilezi in cantitati mici din cereale integrale, paine integrala, fructe, cartofi si legume. Asigura-te ca gustarile dintre mese contin destule fibre. Organismul tau consuma calorii in incercarea de a arde fibrele si prin urmare metabolismul este intensificat.

Articol exclusiv online

Urmărește CSID.ro pe Google News
Andra Nastase - Redactor
Nascuta intr-o familie cu bunici iscusite la gatit, din ale caror maini ieseau prajituri demne de Cartea Recordurilor categoria Gusturi Divine, inzestrata cu un metabolism extrem de capricios, a se citi lenes, si indragostita de tot ce inseamna delicatesa pe lumea asta, Pofticioasa scrie despre telina ...
citește mai mult
Moda anilor '70 revine in forta
Moda anilor '70 revine in forta
Recomandare video
Tratamentul personalizat în cancerul de sân