RUCSANDRA HUREZEANU – candoare, forţă & rafinament

Activează într-o industrie care nu stă niciodată pe loc, în care noutăţile şi inovaţiile sunt cheia reuşitei. E atentă la mişcările competitorilor, pentru a oferi mereu produse din ce în ce mai performante şi mai eficiente. Este însă la fel de prezentă şi în viaţa de familie, pentru care găseşte întotdeauna răgaz. O femeie de afaceri de succes, o mamă împlinită, un exemplu al eleganţei...
  • Publicat:
RUCSANDRA HUREZEANU - candoare, forţă & rafinament
Cuprins
  1.  
  2.  

Activează într-o industrie care nu stă niciodată pe loc, în care noutăţile şi inovaţiile sunt cheia reuşitei. E atentă la mişcările competitorilor, pentru a oferi mereu produse din ce în ce mai performante şi mai eficiente.

Este însă la fel de prezentă şi în viaţa de familie, pentru care găseşte întotdeauna răgaz. O femeie de afaceri de succes, o mamă împlinită, un exemplu al eleganţei…

Criteriul care să determine o alegere corectă a produsului cosmetic ar trebui să fie, în primul rând, compatibilitatea lui cu tipul nostru de piele. Apoi, ar trebui să ştim foarte clar ceea ce dorim să obţinem şi care ne sunt nevoile pielii: vrem să reducem ridurile, vrem să obţinem fermitate, vrem o acoperire foarte mare pentru un fond de ten sau vrem un aspect cât mai natural al machiajului, vrem protecţie solară pentru pielea sensibilă, vrem piele elastică şi hidratată ş.a.m.d.

Practica arată că alegem întotdeauna marca ce ne inspiră cea mai mare încredere, care ne convinge prin inovaţii şi eficienţă. Oferta este foarte diferită în funcţie de tipul de magazin: supermarket, farmacie sau parfumerie. Produsele de îngrijire din farmacie atrag tot mai mult publicul, nu numai în România, ci pe tot globul, pentru că incidenţa pielii sensibile este în creştere.

Prescrise de medicii dermatologi sau recomandate direct de farmacişti, dermato-cosmeticele sunt produse sigure, special concepute pentru pielea sensibilă, pielea uscată, acneică, cuperozică sau matură. Concentraţia de ingredienţi activi într-un produs dermato-cosmetic este mai mare decât a unui produs de supermarket, el beneficiind de teste clinice numeroase de eficienţă şi siguranţă pentru consumator.

CSÎD: Produsele dermato-cosmetice ar trebui achiziţionate doar din farmacii?

Rucsandra Hurezeanu: Exclusiv din farmacii sau clinici de dermatologie şi includ aici şi farmaciile on-line, apărute recent. La dorinţa consumatorilor noştri, şi noi ne-am aliniat curentului magazinelor virtuale şi vindem produse direct de pe site-ul nostru.

CSÎD: Care sunt paşii esenţiali de urmat pentru o îngrijire ca la carte?

R.H.: Există multiple ritualuri de îngrijire în funcţie de nevoile fiecărui tip de piele, de vârstă şi de timp. Curăţarea este primul gest foarte important, ea trebuie să se facă în fiecare seară cu produse destinate pielii sensibile, fie că este vorba de clasicul lapte demachiant sau mai modernele soluţii micelare, demachiantul lichid.

Hidratarea tenului de toate tipurile, hrănirea cu produse anti-aging, prevenirea formării ridurilor încă de la o vârstă foarte tânără prin utilizarea unei creme antirid cu antioxidanţi, protecţia solară prin utilizarea unor produse de îngrijire cu SPF, toţi sunt paşi esenţiali de urmat pentru a avea o piele sănătoasă şi tânără, indiferent de vârstă.

CSÎD: Femeia modernă are nevoie de o îngrijire specială?
 
R.H.:
Cu siguranţă, ritualul nostru de îngrijire este diferit de cel al mamelor noastre. Condiţiile climatice diferite şi poluarea determină schimbări fiziologice la nivelul pielii şi odată cu ele, şi alte nevoi de îngrijire. Nutriţia mai dezechilibrată a femeii moderne, al cărei regim alimentar însumează sub 2.000 calorii/zi impune un aport extern de vitamine, minerale şi antioxidanţi sub forma suplimentelor alimentare pe care le găsim în farmacii.

Nutriţia mai puţin sănătoasă a societăţii de consum, stresul şi sedentarismul produc schimbări hormonale vizibile şi la nivelul pielii şi o îmbătrânire precoce. Îmbucurător este faptul că noile descoperiri din medicină şi cosmetologie fac posibile beneficii pentru piele de neimaginat cu câtva timp în urmă.

CSÎD: Cu ce s-a modificat în timp acest ritual?

R.H.: În sine, ritualul nu s-a modificat în timp, însă produsele cosmetice sunt din ce în ce mai performante, cosmetologia a evoluat foarte mult în ultimii ani, reuşind să încetinească procesul de îmbătrânire a pielii şi să ofere soluţii sigure şi eficiente pentru diferitele probleme ale ei.

CSÎD: Era mai simplu pe vremea bunicii să te menţii frumoasă?

R.H.: Era mai complicat pentru că nu aveai atât de multe variante, femeile îşi pregăteau în casă măşti hidratante, nutritive, cu castraveţi, miere, uleiuri. Evident, ritualul nu era la fel de simplu şi de plăcut, pentru că aceste experimente aveau texturi dezagreabile, fie prea uleioase, fie astringente. Astăzi, texturile evoluate, ce conţin ingrediente active în concentraţii eficiente, se absorb imediat în piele şi rezultatul este evident mai bun.

Sigur, există şi persoane rămase în timp, din acest punct de vedere, şi preferă să prepare în casă diferite remedii de îngrijire pentru piele, dar sunt convinsă că accesul la informaţie va schimba mult acest lucru în anii ce vor veni.

CSÎD: Care este secretul tenului perfect? Mai ales în cazul dumneavoastră?

R.H.: Ah, e o iluzie tenul perfect. Întotdeauna pielea e prea uscată, prea grasă, apar riduri fine fără să vrem, pete pigmentare. Doar pielea copiilor este perfectă. Folosesc zilnic fondul de ten Joviale, o cremă pigmentată, fără parfum, parabeni, cu grad mare de acoperire, hidratant şi protector în acelaşi timp şi am astfel asigurat un aspect natural al pielii.

CSÎD: Ce produse nu lipsesc niciodată din beauty case-ul dumneavoastră?

R.H.: Crema contur de ochi foarte concentrată în activi, rujul şi mascara.

CSÎD: Sunteţi adesea asemănată cu actriţa Audrey Hepburn? E plăcută o astfel de comparaţie?
 
R.H.
: Sigur, nu poate decât să mă onoreze această comparaţie, “toute proportion gardé”, Audrey Hepburn e un amestec de fragilitate, inocenţă şi forţă care o face unică, actuală, un simbol al feminităţii.

CSÎD: Cum reuşeşte o mamă cu doi băieţi să fie mereu în formă?

R.H.: Ei mă ţin în formă! Fiecare etapă din viaţă e diferită şi are frumuseţea ei. Cu copiii însă, momentele frumoase sunt mai multe decât cele când erai complet liber şi nu aveai nevoie decât de o carte de credit şi un telefon în buzunar.

CSÎD: Pentru că aveţi o siluetă de invidiat, respectaţi o dietă anume?

R.H.: Nu respect o dietă anume, dar sunt adepta unui regim care se numeşte “crono nutriţie” elaborat de Dr. Delabos în 1986. Este un concept care ne îndeamnă să mâncăm diferit în funcţie de nevoile organismului la fiecare oră din zi, francezii spun “comme un roi le matin, comme un prince a midi et comme un pauvre le soir”. E o dietă care nu te privează de nimic, ci reorganizează alimentele în funcţie de nevoile diferite ale organismului la diferite ore.

CSÎD: Mergeţi des la sală? Faceţi sport? Îi încurajaţi pe copii să facă sport?

R.H.: Da, n-aş putea trăi fără sport, fac sport aproape în fiecare zi, în parc, dimineaţa, alerg şi fac exerciţii de tonifiere a musculaturii. Sportul ne păstrează în formă fizică bună şi ne accelerează metabolismul. Un metabolism bun înseamnă tinereţe pentru organism. Pe de altă parte, chiar şi 15 minute de sport dimineaţa eliberează endorfine şi ne binedispun pentru toată ziua.

CSÎD: Cum vă petreceţi în general timpul liber? Ce fel de activităţi vă încarcă bateriile?

R.H.: Plimbările lungi în natură cu familia, mesele cu prietenii, lecturile noastre.

CSÎD: Unde plănuiţi să mergeţi în vacanţă în această vară?
 
R.H.:
Voi avea o vacanţă cu toată familia, soţ, copiii, bunici şi una doar cu soţul meu şi prieteni apropiaţi. Vom merge la mare, bineînţeles, cu copiii, care se vor bucura de soare şi de nisip, am planificat apoi pentru ei mai multe tabere, dar vreau să stea destul de mult timp la ţară în această vară.

Eu mai am şi acum nostalgia vacanţelor de la ţară, mi-ar plăcea să prindă şi ei gustul alergatului pe dealuri, a scăldatului la râu şi a furatului de fructe din copaci, fără televizor, fără jucării sau jocuri electronice.

CSÎD: Pentru că e vacanţă, e permis orice răsfăţ?

R.H.: Da, în vacanţă dacă începi ziua cu o oră de piscină sau de jogging pe plajă, poţi mânca aproape tot ce-ţi doreşti. Dimineaţa şi la prânz aproape orice, iar seara doar fructe de mare, peşte, legume şi un pahar de vin.

CSÎD: Un sfat pentru cititoarele CSÎD?

R.H.: Să aplice cu convingere şi în viaţă sfaturile acestei reviste care mie mi se potrivesc perfect: “Mănâncă sănătos”, “Fă sport” şi “Îngrijeşte-te în fiecare zi”.

Citeşte şi: Cât de periculos este tratamentul laser pe timpul verii, când pielea este bronzată

Descoperă frumuseţea adevărată!

Frumuseţea are vârsta ei…

 

 

 

Urmărește CSID.ro pe Google News
Andreea Chirila
Andreea Chirilă este absolventă a Facultăţii de Filosofie şi a ocupat timp de 8 ani funcţia de editor coodonator al revistei “Ce se întâmplă, doctore?”. De asemenea, Andreea Chirilă s-a ocupat de rubrica de beauty a revistei, prin pictoriale, articole dedicate tendinţelor din make up, ...
citește mai mult
Recomandare video
Totul despre stenoza aortică: „Pacientul poate ajunge chiar și la vârsta de 30 de ani să necesite înlocuire de valvă aortică cu o proteză”