Rinoplastia ultrasonică vs metoda clasică de corectare a nasului. Explică diferențele dr. Ion Zegrea

  • Publicat:
Rinoplastia ultrasonică vs metoda clasică de corectare a nasului. Explică diferențele dr. Ion Zegrea
Dr. Ion Zegrea este membru al Asociației Chirurgilor Plastici din România și al Societății Internaționale de Chirurgie Estetică Plastică (ISAPS)

Rinoplastia ultrasonică naturală este cea mai nouă metodă de corectare a nasului, fiind mult mai puțin traumatică decât intervenția clasică.

Practic, în loc să se folosească instrumente „de tortură” precum dalta, ciocanul și pila, medicul taie și șlefuiește oasele nazale cu ajutorul ultrasunetelor. Iar asta înseamnă mai puțină durere, un timp mult mai scurt de recuperare și un rezultat natural și armonios.

Ne spune mai multe despre rinoplastia naturală ultrasonică dr. Ion Zegrea, medic primar în chirurgie plastică, estetică și microchirurgie reconstructivă la Clinica Elysium.

Rinoplastia ultrasonică – manipularea oaselor nazale cu ajutorul ultrasunetelor

Ce se întâmplă, Doctore: Ce presupune rinoplastia naturală ultrasonică?

Dr. Ion Zegrea: Rinoplastia ultrasonică presupune manipularea oaselor nazale cu ajutorul aparatului Piezotome, adică tăierea și șlefuirea lor cu ajutorul ultrasunetelor.

Ce se întâmplă, Doctore: Ce alte avantaje are rinoplastia naturală ultrasonică în comparație cu metoda clasică de corecție a nasului?

Dr. Ion Zegrea: Această abordare este mult mai puțin traumatică în comparație cu metoda clasică, în special asupra țesuturilor moi din jur – mucoasa nazală, vase de sânge, nervi etc. –, dar și asupra oaselor. Metoda clasică, folosind dalta, ciocanul și pila poate duce de multe ori la zdrobirea și fisurarea nedorită a oaselor.

Ce se întâmplă, Doctore: Deci se renunță la instrumentele de „tortură” și se apelează la metode mai moderne.

Dr. Ion Zegrea: Rinoplastia naturală ultrasonică presupune mult mai mult de atât. Începe de la planificarea și designul nasului nou, care trebuie să fie natural, proporțional și în armonie cu fața. Disecția se face în planul cel mai puțin traumatic, adică cel subpericondrial și subperiostal, iar manipularea țesuturilor se face cu precizia și finețea dobândită prin practica microchirurgicală.

Respirație pe nas imediat de la trezirea din operație

Ce se întâmplă, Doctore: Asta înseamnă mai puțin țesut lezat și, prin urmare, timp de recuperare mai rapid, plus vânătăi mai puține.

Dr. Ion Zegrea: Rinoplastia naturală implică tehnici chirurgicale care sunt cel mai puțin distructive și prezervă cât mai mult din structurile naturale ale nasului: ligamentele și cartilajele nazale, iar atunci când este posibil și se dorește, dorsul nasului.

Astfel,  rinoplastia naturala ultrasonică are un rezultat final care este mai mult decât suma tuturor componentelor: o procedură fără durere, fără vânătăi, fără tampoane și comprese în nas, respirație pe nas imediat de la trezirea din operație, recuperare rapidă, proporții naturale și armonioase.

Urmărește CSID.ro pe Google News
Paula Rotaru - Senior Editor
Senior Editor, [email protected] A făcut parte din echipa Ce se întâmplă, Doctore? în perioada aprilie 2013-decembrie 2023. Articolele sale cuprind informații despre diverse afecțiuni, alimentația echilibrată, îngrijirea pielii și sănătatea emoțională. Colaborări: Viața ...
citește mai mult
Recomandare video
Tratamentul personalizat în cancerul de sân