Reducţia mamară – operaţia care iţi poate schimba viaţa

De ce şi-ar dori o femeie sâni mai mici? Pentru că această intervenţie îi poate uşura viaţa!
  • Publicat:
Reducţia mamară - operaţia care iţi poate schimba viaţa

Deşi implantul mamar este cea mai cunoscută intervenţie atunci când vine vorba de estetica sânilor, tot mai multe femei apelează în ultimul timp la reducţie mamară. 

De ce şi-ar dori o femeie sâni mai mici? Pentru că această intervenţie îi poate uşura viaţa!

Ce este reducţia mamară?

Reductia mamara sau micşorarea sânilor (mamoplastia de reducţie) este o intervenţie chirurgicală care se face sub anestezie generală şi care, în afară de beneficiile estetice, oferă confort pacientelor care se confruntă cu dureri la nivelul spatelui şi gâtului, probleme de respiraţie dar şi cu dificultatea procurării sutienului şi a vestimentaţiei dorite din cauza sânilor voluminosi.

Cum decurge intervenţia?

Operaţia de micşorare a sânilor se face sub anestezie generală şi durează între 2 şi 3 ore, în funcţie de complexitatea cazului şi de forma dorită.

Se începe prin efectuarea unei incizii în formă de ancoră, ţinând cont de conturul natural al sânului.  Apoi, după un desen prestabilit, se excizează surplusul de tegument iar mamelonul şi areola sunt mutate mai sus. Se face decolarea glandei de pe muşchiul pectoral, se scoate excesul de ţesut glandular şi de grăsime, apoi se fixeaza sânul cu fire neresorbabile în noua poziţie.

De asemenea, cu ajutorul lipoaspiraţiei, medicul estetician poate îndepărta ţesutul adipos de la nivelul axilei, rezultând în final o cicatrice circulară în jurul areolei, o cicatrice verticală până în santul inframamar şi o cicatrice in sant.

Spitalizarea durează 1-2 zile, perioadă în care se administrează antibiotic şi trebuie purtat un bandaj elastic peste pansament deoarece în primele zile sânii vor fi umflaţi şi dureroşi.

Recuperarea postoperatorie

Dupa externare, la 12 zile de la operaţie se vor scoate firele, după care, timp de 2-3 luni, este absolut obligatoriu să purtaţi un sutien chirurgical de susţinere, pentru ca ţesuturile să se adapteze la noua formă. Reluarea activităţilor curente se poate face chiar la o săptămână după intervenţie, însă sporturile solicitante trebuie evitate cel puţin o lună.

Operaţia de micşorare a sânilor nu va impiedica pacienta sa alăpteze, în cazul unei sarcini, însa o viitoare sarcină, mai devreme de 1 an de la intervenţie, poate influenţa negativ poziţia sânilor şi a cicatricilor.

Expunerea la soare ar trebui evitată pentru cel puţin un 1 an de la operaţie, pentru a nu se produce pigmentarea cicatricilor. Trebuie avut în vedere şi faptul că noua poziţie a sânilor nu va fi permanentă, fiind direct influenţată de fluctuaţiile în greutate, înaintarea în vârstă şi de eventualele sarcini.

Costul unei intervenţii de micşorare a sânilor este de 2.900 euro.

Urmărește CSID.ro pe Google News
Scapă de cicatrici, fără dureri
Scapă de cicatrici, fără dureri
Recomandare video
Stereotaxia în metastazele cerebrale: „E indicată la pacienții cu un număr limitat de metastaze”