Pielea, „victima preferată” a schimbărilor bruște de temperatură. Cum previi uscăciunea și crăparea pielii

Pielea, „victima preferată” a schimbărilor bruște de temperatură. Cum previi uscăciunea și crăparea pielii
Foto: profimediaimages.ro

Avem de-a face cu o toamnă atipică, în care temperaturile sunt ridicate pe timp de zi, dar scăzute seara și noaptea. Deși poate nu ne dăm seama pe moment, aceste schimbări bruște ale vremii au un efect negativ asupra pielii noastre.

Medicul chirurg estetician Iancu Morad explică ce probleme pot apărea la nivelul tenului și cum le putem preveni sau trata.

Pielea este mai sensibilă și o simțim uscată



Primele și cele mai frecvente probleme ce apar la nivelul tenului sunt deshidratarea și sensibilizarea acestuia. Lipsa umidității din atmosferă este principalul vinovat. Putem sesiza că pielea se simte uscată, se înroșește mai rapid și chiar se poate descuama.

Este astfel esențial ca, pe lângă îngrijirea zilnică cu produse cosmetice adecvate, să apelăm la un tratament profesional, ce are o acțiune intensivă. Putem alege mezoterapia, dermapen sau un tratament minim-invaziv Skin Booster.

Cu ajutorul acestora se introduce în piele un cocktail de vitamine, acid hialuronic și oligoelemente care ajută la menținerea hidratării pe termen mai lung.

În completare, putem folosi acasă creme hidratante, dar e important să știm că ele nu pot înlocui un tratament estetic pentru că nu pot pătrunde în staturile profunde ale pielii, ci acționează doar la suprafață. De asemenea, se recomandă „să ajutăm” organismul consumând multe lichide.

ingrijirea pielii
Foto: profimediaimages.ro

Buzele și pielea mâinilor crăpate



Buzele și pielea mâinilor au și ele de suferit din cauza acestor fluctuații de temperatură. Pielea este foarte subțire și sensibilă în aceste zone și, pe fondul frigului sau al vântului, se poate crăpa. Nu doar că este o problemă de ordin estetic, dar ne crează și un mare disconfort.

Pentru buze, putem urma un tratament cu acid hialuronic. Ne va ajuta să avem buze mai pline, dar și mai hidratate, cu aspect sănătos.

La nivelul mâinilor, există tratamentul de rejuvenare cu cristale de calciu. Nu este deloc dureros, e rapid, nu lasă semne, iar rezultatele se mențin mai bine de un an.

După aceste tratamente, se recomandă folosirea zilnică a unui balsam de buze hrănitor și a unei creme de mâini cu ingrediente hidratante, precum untul de shea sau glicerina.

Folosim protecție solară chiar și în sezonul rece



În mod poate surprinzător, riscul de deteriorare a calității pielii din cauza radiațiilor solare nu dispare odată cu încheierea verii. Din acest motiv e important să folosim zilnic produse cu protecție solară pentru a preveni îmbătrânirea prematură a tenului.

Peeling pentru o „piele nouă”

Pe lângă procedurile minim invazive de rejuvenare facială și hidratare intensă, multe persoane apelează în această perioadă la peelingul chimic. Este vorba despre un tratament complex, nechirurgical, care constă într-o exfoliere controlată la nivelul pielii. Astfel se regenează tegumentul din straturile profunde, având drept rezultat un aspect întinerit și atenuarea imperfecțiunilor.

Urmărește CSID.ro pe Google News
Iancu Morad - Medic chirurg estetician
Iancu Morad este medic chirurg estetician, fondatorul clinicilor Luxury Aesthetics. Prin experiența acumulată în ultimii 20 de ani și inovațiile realizate în domeniul esteticii, Iancu Morad a devenit unul din cele mai respectate nume din industrie. Medicul a dezvoltat inclusiv tehnici proprii de ...
citește mai mult
Paula Rotaru - Senior Editor
Senior Editor, [email protected] A făcut parte din echipa Ce se întâmplă, Doctore? în perioada aprilie 2013-decembrie 2023. Articolele sale cuprind informații despre diverse afecțiuni, alimentația echilibrată, îngrijirea pielii și sănătatea emoțională. Colaborări: Viața ...
citește mai mult
Recomandare video
Tratamentul personalizat în cancerul de sân