Pielea uscată și aplicarea machiajului: 3 reguli esențiale pentru un ten perfect

Sunt câteva aspecte care îți pot distruge machiajul, iar în cap de listă este pielea uscată. Există câteva trucuri care te pot ajuta.
  • Publicat:
Pielea uscată și aplicarea machiajului: 3 reguli esențiale pentru un ten perfect
Foto: pexels

Sunt câteva aspecte care îți pot distruge machiajul, iar în cap de listă este pielea uscată. În sezonul rece este destul de greu să avem un ten super hidratat și o piele netedă, mai ales dacă ai de la natură pielea uscată. Indiferent de cât de mult ai încerca să-ți hidratezi tenul, imperfecțiunile pot apărea în orice moment. Există câteva trucuri care te pot ajuta să ai un machiaj plăcut fără ca tenul uscat să-ți mai dea bătăi de cap.

Cum să ai un machiaj perfect pe pielea uscată

Înainte de toate, pregătește-ți pielea

Când vine vorba de aplicarea produselor de make-up, trebuie să ai în vedere suprafața. Este exact ca la pictură. Dacă planșa are anumite impurități, nici rezultatul nu va fi unul de excepție. Ai grijă la rutina de îngrijir a pielii și incorporează în ritualul tău serumuri, creme hidratante cu ingrediente precum glicerină sau acid hialuronic. Ele ajută la revitalizarea pielii și o pregătesc pentru aplicarea produselor cosmetice.

Exfoliază

Exfolierea nu trebuie să lipsească din rutina de îngrijire a pielii, mai ales dacă vrei să scapi de acel aspect uscat. Acest pas ajută și la îmbunătățirea absorbției produselor pe care le folosești, iar de cele mai multe ori celulele moarte de pe suprafața pielii pot împiedica acest lucru. Exfolierea este recomandată o dată sau de cel mult două ori pe săptămână pentru că ce-i mult, strică.

Sari peste fondul de ten

Dacă nu ai probleme cu tenul și nu vrei să acoperi imperfecțiunile, evită să aplici fondul de ten. Poți opta pentru o formulă mai hidratantă precum BB cream sau CC cream. Sau, un alt truc pe care-l poți folosi și care oricum este esențial este aplicarea unei creme cu factor de protecție care are pigment. Uniformizează tenul, îl hidratează și îl și protejează de razele UV.

Urmărește CSID.ro pe Google News
Alexandra Necșoiu - Web-Editor
ALEXANDRA NECŞOIU, Web-Editor, [email protected] Este absolventă a Facultăţii de Jurnalism şi Ştiinţele Comunicării şi deţine o diplomă de master în Producţie Multimedia şi Audio-Video. Iubeşte să scrie şi nu se vede făcând altceva, acesta fiind visul ei încă de pe băncile ...
citește mai mult
Herpesul iarna: prevenție și tratament
Herpesul iarna: prevenție și tratament
Recomandare video
Tratamentul personalizat în cancerul de sân